Optakt Varde IF Elite – Hobro IK

I sæsonens 2. hjemmekamp møder Vardes DS-hold lørdag kl. 15.00 Sydbank Stadion divisionsreserne fra Hobro IK.

Indtil for få år siden lå Varde og Hobro´s 1. hold begge i 2. division, men i oprykningsspillet til 1. division efter sæsonen 2009/10 lykkedes det Hobro at besejre B93 over 2 kampe og sikre oprykningen til 1. division, hvor holdet har befundet sig siden. Hobro´s reservehold sikrede sig oprykning til DS-rækken i sommeren 2011, hvor det efterfølgende er blevet til en 9. plads i den første sæson og en 8. plads i den netop forgangne sæson.  

Gæsterne indledte sæsonen med nederlag på 1-0 til såvel VRI som Lindholm, mens det i sidste weekend blev til en 3-1 sejr over Hjørring IF. Holdet kom således på tavlen med 3 points og ligger før lørdagens kamp på 9. pladsen i tabellen.

Vardes trænerstab har ikke det store kendskab til dagens modstander og en del af holdets styrke afhænger selvfølgelig af, hvem man får ned fra 1. holdstruppen. Ifølge cheftræner Jørn Bach er der tale om et ungt, men hårdtarbejdende mandskab, så han forventer en lige kamp, hvor det bliver de små marginaler, der bliver afgørende for kampens udfald.

”Vi skal bygge videre på vores spil fra 2. halvleg i sidste weekend´s kamp mod Randers Freja, hvor vi fik lagt et gedigent tryk på hjemmeholdet gennem hele 2. halvleg, som også resulterede i 2 mål indenfor de sidste 10 minutter. Vi skal dog blive bedre til at få afsluttet og ikke stille os tilfreds med at skabe muligheder”, lyder det fra cheftræneren. ”Sidste weekend´s kamp føltes som en halv sejr, da vi var nede med 0-2 med 10 minutter igen og først fik udlignet 2 minutter inde i dommerens tillægstid. Denne weekend skulle vi meget gerne have sæsonens første hele sejr, og det føler jeg også at vi er rustet til”, slutter cheftræneren.         

Varde må til kampen se bort fra Niklas Fyhn, som stadigvæk har men efter sin hjernerystelse, og derfor ligeledes måtte lade sig udskifte i pausen i sidste kamp. Endvidere har Rasmus Jessen valgt at fortsætte trænergerningen for Vardes reservehold, men har lovet at stille sig til rådighed, såfremt DS-holdet skulle komme i mandskabsbekneb.

Hos hjemmeholdet er der mulighed for debut til den 28. årlige englænder Thomas Warmer, der kommet til klubben for en måneds tid siden, og har vist fine takter til træningen som midtbanespiller.  Thomas Warme rhar senest spillet for den midtengelseke klub Halesowen Town FC.

 I den forløbne har Vardes anfører Søren Nørgreen været til prøvetræning hos Vejle Boldklub, men indtil videre fortsætter Nørgreen anfører på Vardes DS-hold.

Vardes trup til kampen: Brian Heller, Jeppe Carstensen, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Morten Gregersen, Simon Matras, Steffen Andersen, Jesper Svennesen, Martin Thomsen, Tobias Jeremiassen, Søren Pallesen, Rasmus Harm, Thomas Warmer og Rasmus Svennesen.

 

30. August 2013 af Ejgil Gammelgaard