Optakt Varde IF Elite – Hjørring IF

Vardes DS-hold møder i efterårssæsonens sidste hjemmekamp Hjørring IF, som er Vendsyssel FF´s reservehold. Kampen fløjtes op som sædvanlig kl. 15.00 på Sydbank Stadion.

Vendelboerne er nyoprykkere i rækken, men efter en svær start med kun et enkelt point i de første 5 kampe har holdet for alvor fået vendt skuden, og har hentet 16 points i de seneste 6 kampe. Efter 5 sejre på stribe måtte holdet i sidste weekend dog nøjes med et enkelt point i hjemmekampen mod Kjellerup.

Den store profil hos gæsterne er den 27-årige angriber Lasse Strandberg, som i sommers valgte at trappe karrieren ned efter 6 år på FC Hjørrings mandskab i 1. og 2. division. Foreløbig er det blevet til 10 mål i efteråret, og han ligger øverst på topscorerlisten i danmarksserien pulje 3.    

Med sejren sidste søndag over Lindholm overtog Varde 2. pladsen i tabellen, og holdet er nu ubesejret i de seneste 10 kampe. Det er derfor således 2 særdeles formstærke mandskaber, der lørdag eftermiddag tørner sammen på Sydbank Stadion.   

For hjemmeholdet gælder det om at fortsætte de flotte takter fra kampen mod Lindholm, hvor holdet leverede en af de bedste præstationer i efteråret efter en meget disciplineret indsats.   

På skadesfronten er Niklas Fyhn blevet helt klar efter lyskeproblemer og sygdom, mens hverken Steffen Andersen eller Thomas Warner er stand til at spille for fuld skrue. De starter derfor begge på bænken, hvilket medfører at Lennart Borgvardt og Morten Gregersen begge er til rådighed for serie 1 holdet. 

Vardes trup til kampen er derfor som følger: Brian Heller, Jeppe Carstensen, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Niklas Sørensen, Simon Matras, Steffen Andersen, Jesper Svennesen, Martin Thomsen, Tobias Jeremiassen, Søren Pallesen, Thomas Warmer, Rasmus Harm og Rasmus Svennesen.  

Udover at det er efterårets sidste hjemmekamp er det ligeledes den sidste hjemmekamp, hvor Jørn Bach står i spidsen for holdet. Efter 4 år som cheftræner overlader han ved årsskiftet tøjlerne til Søren Pallesen, som bliver assisteret af Klaus Nielsen og Kurt Carstensen.  Til JYDSKEVESTKYSTEN udtaler cheftræneren i den forbindelse, at det har været 4 gode år i Varde med mange gode oplevelser. “Ikke mindst den første halvsæson, hvor det lykkedes at redde holdet fra nedrykning i 2. divison, selv om holdet i vinterpausen var placeret i bunden med kun 7 points, samt sejren over Brøndby i TV-kampen i pokalturneringen i efteråret 2010”, hører til de helt store oplevelser. 

Årsagen til at Jørn Bach har valgt at stoppe trænergerningen hænger dels sammen med alderen – Jørn har med 56 år på bagen nået en alder, hvor det er mere hårdt – samt implementering af den nye skolereform, som gør det svært at forene 4 træningspas om ugen med flere lærertimer på skolen. Varde IF Elite håber dog også fremadrettet at kunne trække på Jørn Bachs store kompetencer i en eller anden funktion.   

 

25.10.2013 af Ejgil Gammelgaard