Optakt Varde IF Elite – Hedensted IF

Vardes DS-hold møder lørdag kl. 15.00 Hedensted IF på Sydbank Stadion i efterårssæsonens tredje hjemmekamp.

Hedensted er i gang med sin anden sæson i danmarksserien, hvor det i den første sæson blev til en flot 5. plads i pulje 2. Ny cheftræner i klubben fra efterårets start er den tidligere assistenttræner i såvel  SilkeborgIF  og AC Horsens, Henrik Larsen, som udover DS-holdet også har ansvaret for talentudviklingen for klubbens U-17 og U-19 spillere.

I følge cheftræneren har Hedensted ikke sat et officielt mål for sæsonen, men Henrik Larsen har et personligt mål håb om at ende i top 5. “Det vil være tilfredsstillende. Hedensted har midlerne til det. Jeg er sikker på, at klubben kan kommeop i 2. division indenfor 2-3 år, hvis klubben, spillerne og byen er med på det. Når Odder, Kjellerup og Skanderborg kan, så kan Hedensted også. Man skal ikke være bange for at sige det, hvis man har ambitionerne” udtaler Henrik Larsen til klubbens hjemmeside.

Holdet har dog ikke fået den bedste start på turneringen, og ligger under stregen med 4 points. Holdets første sejr kom i sidste weekend mod bundproppen Hjørring IF, som man på hjemmebane besejrede 2-0. I øvrigt efter en af efterårets dårligste kampe af hjemmeholdet i følge Henrik Larsen, som sammenlignede holdets spil med Danmarks spil mod Malta i sidste fredags landskamp, og udelukkende kunne glæde sig over de 3 points. 

Han forventer da også en meget svær kamp mod Varde, hvor hele holdet skal yde absolut optimalt, og vil være tilfreds med det ene point. Hos gæsterne, hvor mange af spillerne har spillet ungdomsfodbold i Vejle Boldklub skal man især ligge mærke til den 21. årige angriber Sani Tahir, som har nigerianske rødder og bl.a. har spillet flere U-20 landskampe for Nigeria. Han har også tidligere været tilknyttet Vejle Boldklub og har senest spillet i Sverige.

Hjemmeholdet skal forsøge at finde takterne fra sidste lørdags kamp på Riisvangen Stadion, hvor det var sort uheld, at at man ikke hentede alle 3 points hos rækkens duks. Den bagerste kæde var stort set dirkefri og på midtbanen styrede Thomas Warmer og Søren Pallesen begivenhederne. Chancer blev der også produceret nok af, men den sidste skarphed foran mål manglede.

Cheftræner Jørn Bach er da også klar i mælet:  “Hvis vi skal med i den sjove ende af rækken er det nu toget kører, så vi skal have 3 points i lørdagens kamp. Heldigvis har Steffen Andersen trænet godt i denne uge, så mon ikke han tager revanche for den lidt tamme indsats i sidste weekend, hvor ikke ret meget lykkedes, offensivt”.

Hele truppen er klar, hvilket betyder at Brian Heller er tilbage på mål, mens Niklas Fyhn skubber Morten Gregersen ned på 2. holdet. Truppen til lørdagens kamp er som følger: Brian Heller, Jeppe Carstensen, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Niklas Fyhn, Steffen Andersen, Simon Matras, Jesper Svennesen, Martin Thomsen, Tobias Jeremiassen, Søren Pallesen, Thomas Warmer, Kristoffer Sørensen og Rasmus Svennesen.            

 

13. September 2013 af Ejgil Gammelgaard