Optakt Varde IF Elite – Greve Fodbold

Varde møder lørdag eftermiddag med kampstart kl. 15.00 Greve Fodbold på Sydbank Stadion.

I sidste sæson var Greve meget tæt på sikre sig oprykning til 2. division fra DS pulje 1, men snublede til AB Tårnby i slutfasen. I DBU-pokalen nåede holdet lige som Varde frem til 4. runde, hvor holdet blev besejret med 3-0 af FCK, mens Varde som bekendt tabte med tilsvarende cifre til Sønderjyske. Hermed var Greve og Varde de to seriehold, der nåede længst i DBU pokalen, og modtog derfor hver en check på kr. 50.000 i pausen til Pokalfinalen.

I indeværende sæson tyder alt på, at Greve igen når længst, da holdet i tirsdags kvalificerede sig til 4. runde i Pokalen ved at besejre Hvidovre med 2-1. Det eneste hold som kan sætte en kæp i hjulet er DS-holdet fra Lystrup, som i 3. runde skal op mod AaB. Pudsigt nok har Greve i 4. runde trukket Vardes banemænd fra sidste år, Sønderjyske.

I DS er Greve placeret på en fjerdeplads med 13 points, men efter en god start på turneringen er holdet på det seneste løbet ind i et par store skuffelser. Forrige weekend blev det et 3-0 nederlag i lokalopgøret mod Taastrup FC og i sidste weekend måtte holdet se en 4-0 føring blive sat overstyr, da det lykkedes Tarup-Paarup at udligne til 4-4, på 4 scoringer indenfor den sidste halve time. Der er således tale om et hold, der evner at spille med på et højt niveau, men ligeledes er et hold, der kan rystes og falde sammen.

For hjemmeholdet gælder det om at komme op på hesten igen, efter den skuffende indsats sidste weekend mod Taastrup FC, hvor et skades- og afbudsramt Varde mandskab indkasserede et nederlag på 1-0.

Heldigvis råder Varde til lørdagens kamp igen over Morten Smidt, Kasper Køhlert og Jesper Lund, og holdet får således tilført såvel tiltrængt rutine som fysik. ”Det betyder meget for de unge spillere, at der er nogle rutinerede med”, lyder det fra assistenttræner Klaus Nielsen, som forventer en sulten trup til kampen.

Med 9 points for de første 7 kampe og en placering tæt på ”stregen” er det også nu, at pointshøsten skal intensiveres, såfremt holdet skal være med i den sjove ende i rækken. Set i lyset af, at holdet efterhånden er blevet sammenspillet og 3 ud af de næste 4 kampe spilles på Sydbank Stadion bør det også være en realistisk mulighed.

Da begge klubber har ambitioner om at spille divisionsfodbold og mangler points i forhold til toppen af rækken, er der ingen tvivl om, at der venter publikum en spændende og intens oplevelse.

Vardes trup til kampen: Sune Nissen, Daniel Kristiansen, Nicolaj Andreasen, Lasse Holm, Niclas Holm, Daniel Eugster, Kristoffer Sørensen, Steffen Andersen, Mikkel Knudsen, Kasper Køhlert, Morten Smidt, Jesper Lund, Matthias Backs og Gustav Vind.

 

25. September 2015 af Ejgil Gammelgaard