Optakt Varde IF Elite – FC Sydvest

Vardes 2. divisionshold møder lørdag eftermiddag kl. 15.00 på Sydbank Stadion FC Sydvest i et sandt bunddrama. Begge hold er placeret under stregen, hvor sønderjyderne ligger tredjesidst med 20 points, mens hjemmeholdet er bundprop med 15 points. 

Med 7 kampe tilbage og 7 points op til Kjellerup på fjerdesidstepladsen kan kampens betydning ikke overvurderes. Kampen må betegnes som hjemmeholdets absolut sidste reelle mulighed for at få kontakt med de ovenover liggende hold,  og må derfor betragtes som forårets hidtil vigtigste kamp.

Begge hold fik en rigtig dårlig start på forårssæsonen, og havde efter 6 kampe kun hentet 2 points hver. I de seneste 2 runder har marginalerne dog været på sønderjydernes side, hvilket har resulteret i yderligere 6 points via sejre over Otterup og Skovbakken på henholdsvis 3-1 og 1-0. De samme marginaler har hjemmeholdet desværre ikke været i stand til at finde, og de seneste 2 runder har derfor kun resulteret i et enkelt point via 1-1 hjemme mod Svendborg, mens sidste weekends kamp på Vejlby Stadion blev tabt med 2-o til Skovbakken. Havde marginalerne bare faldet en anelse ud til Vardes side havde kampen mod Svendborg givet 3 points og kampen  mod Skovbakken et enkelt, og så havde alting set lidt lysere ud, og endnu vigtigere, spillerne havde haft et 2 succeshistorier at tænke tilbage på.

Derfor gælder det for Varde spillerne i lørdagens kamp at glemme de seneste skuffelser, og fortsat tro på tingene. På et eller andet tidspunkt vil marginalerne falde ud til vores side, og hvorfor ikke lige netop i morgen, hvor  der for alvor er brug for det.

 Cheftræner Jørn Bach er da heller ikke i tvivl om, at spillerne vil vise hjemmepublikummet, at man vil gøre alt for at der også i næste sæson spilles divisionsfodbold på Sydbank Stadion. “Det er jo den slags kampe man som fodboldspiller ser frem, kampe hvor der virkeligt er noget på spil, og hvor man for alvor som hold kan få en succesoplevelse at tænke tilbage på. Har man det ikke sådan, bør man hurtigst mulig finde en anden fritidsinteresse, for så har man ikke fodboldforstand”, lyder det således fra en stadigvæk særdeles optimistisk cheftræner.

Hos hjemmeholdet er profilen Morten Eggert Nielsen tilbage efter en skadespause, mens Fiton Durguti efter gensidig aftale er stoppet i klubben. Endelig er Rasmus Lindhardt ikke blevet klar efter sin skade, mens Niklas Fyhn døjer med lidt feber i kroppen. Bruttotruppen har følgende udseende:

André Christainsen, Jeppe Carstensen, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Niklas Fyhn, Kasper Køhlert, Steffen Andersen, Martin Thomsen, Jakob Riber, Kristian Skov, Jesper Lund, Jack Holt, Rasmus Harm, Morten Eggert Nielsen, Simon Matras, Jonas Flindt Christensen og Emil Sørensen.    

 

17. Maj 2013 af Ejgil Gammelgaard