Optakt Varde IF Elite – FC Sydvest 05 Tønder

Varde møder lørdag kl. 15.00 rækkens tophold FC Sydvest 05 Tønder på Sydbank Stadion.

Sønderjyderne, der ligesom Varde røg ud af 2. division i sidste sæson, ser således ud til at vende tilbage til divisionsrækkerne efter blot en enkel sæson i danmarksserien. Holdet lå også nr. 1 i vinterpausen med 4 points ned til nr. 2, og har således holdt et meget stabilt, højt niveau gennem hele sæsonen.

Gæsterne er et fysisk stærkt mandskab, som endvidere scorer mange mål i forbindelse med standardsituationer, hvor ikke mindst den tidligere Varde spiller Christian Roost er et skarpt kort.

Sidste weekend var holdet ude et vaskeægte topopgør mod rækkens nr. 2 Greve, som blev sendt hjem med et nederlag på 3-2, men hvor sjællænderne pressede hårdt på i slutfasen for en udligning, efter at have været nede med 3-0 efter få minutter spil i 2. halvleg.

Varde hentede ligeledes 3 points i sidste weekend, da holdet med en mand i undertal i næsten 60 minutter besejrede Tarup-Paarup 1-0, på et mål scoret 3 minutter inde i dommerens tillægstid. Imponerende indsats af det unge mandskab, som virkelig rykkede sammen i bussen, da det gjaldt. Med sejren rykkede Varde op på 5. pladsen i tabellen med 33 points, og er tæt på at have sikret sig en ny sæson i danmarksserien.

Cheftræner Søren Pallesen er på det rene med, at det bliver svær kamp med sønderjyderne i en klar favoritrolle: ”Vi skal ikke ud og slå dem på fysikken, det ligger helt fast, men vi vil forsøge at være så meget i boldbesiddelse som overhovedet muligt, og holde bolden væk fra eget felt. Endvidere skal vi være særdeles påpasselige omkring standardsituationerne, hvilket har fyldt en del i træningspassene i indeværende uge. Kan vi lykkes med begge dele, skal vi nok komme frem til nogle chancer, som kan afgøre kampen i vores favør”, lyder det optimistisk fra cheftræneren.

Hjemmeholdet må igen undvære anfører Kristoffer Sørensen, som blev ramt af en ny udvisning og efterfølgende karantæne efter blot 35 minutters spil sidste weekend. Derudover er Mathias Backs fortsat ukampdygtig, mens Gustav Vind så småt er kommet i gang igen efter sin alvorlige knæskade pådraget ved sæsonstarten og har spillet de sidste to kampe for 2. holdet. I truppen til lørdagens kamp afløses Kristoffer Sørensen af Buster Kirchner.

Vardes trup: Mads Falk Knudsen, Buster Kirchner, Thomas Kirkegaard Jensen, Mikkel Knudsen, Lasse Holm, Morten Smidt, Daniel Eugster, Niclas Holm, Emil Rindom Hansen, Daniel Kristiansen, Dogan Özcelik, Nicolaj Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggaard.

 

27. Maj 2016 af Ejgil Gammelgaard