Optakt Varde IF Elite – FC Svendborg

Varde IF Elite møder i 30. og sidste spillerunde FC Svendborg. Der er kampstart lørdag kl. 15.00 på Sydbank Stadion.

Mens hjemmeholdets skæbne for længst er beseglet, er FC Svendborg dybt involveret i nedrykningsdysten, hvor der lørdag eftermiddag skal uddeles to billetter til danmarksserien, en playoff-billet, mens to hold redder sig.

Ringkøbing, som hjemme møder Brabrand, har de bedste kort på hånden og kan med et enkelt point sikre sig overlevelse. For Brabrand derimod er kun en sejr garanti for overlevelse, mens uafgjort med stor sandsynlighed er garanti for minimum en playoff-plads.

FC Sydvest og Middelfart, som begge ligger under stregen før sidste spillerunde, mødes indbyrdes i Tønder. Sønderjyderne har her de dårligste kort på hånden, og kun en sejr samtidig med at Varde tager points fra FC Svendborg vil sikre en playoff-plads. Middelfart, derimod vil med en sejr være sikker på en playoff-plads, og tager Varde tager points fra FC Svendborg i dagens kamp vil en sejr betyde overlevelse for Middelfart.

FC Svendborg, som før sidste spillerunde indtager playoff-pladsen, kan som følge af langt den bedste målscore af de involverede klubber, selv klare paragrafferne med en sejr over Varde. Omvendt vil et nederlag være ensbetydende med nedrykning for fynboerne, mens uafgjort kan sikre en playoff-plads, såfremt kampen mellem FC Sydvest og Middelfart ender uafgjort.

Der er således lagt op til en fantastisk spændende finalerunde på de tre arenaer i det syd- og vestjyske område, i henholdsvis Tønder, Ringkøbing og på Sydbank Stadion. Alle 3 kampe har kampstart lørdag kl. 15.00.

FC Svendborg, som i vinterpausen tog afsked med cheftræner Carsten Hemmingsen, og som erstatning ansatte den tidligere 1. holdsspiller og cheftræner Julian Johnsson har haft et skuffende forår, som kun har resulteret i 15 points efter 3 vundne og 6 uafgjorte kampe. Holdet er således kun noteret for en enkelt sejr i de seneste 8 kampe.

Selv om Varde er det eneste af de 6 hold, som ikke har noget at spille for, viste kampen mod Middelfart i sidste runde at Varde-holdet langt fra har opgivet at sætte et flot sidste aftryk af sæsonen. ”Vi har været inde en stigende formkurve i løbet af forårssæsonen og de seneste to hjemmekampe er blevet vundet. Så vi har stor tiltro til at vi kan drille fynboerne i lørdagens kamp”, lyder det fra en optimistisk cheftræner, som desværre må nøjes med styre tropperne fra sidelinjen, som følge af udvisningen i kampen mod Middelfart.

Til kampen er foreløbig udtaget følgende spillere: Jørgen Simon Jørgensen, Jeppe Carstensen, Michael Rødgaard, Mikkel Knudsen, Martin Thomsen, Jesper Svennesen, Daniel Eugster, Mikkel Rohde, Victor Wagner, Jonas G. Hansen, Kasper Køhlert, Nicolaj Andreasen og Sune Nissen.

Der er således gensyn med Kasper Køhlert, der er tilbage efter en skadespause samt Jonas G. Hansen. Derimod er Varde uden Jesper Lund og Esben Lauridsen. Truppen vil fredag aften blive yderligere suppleret.

 

19. Juni 2015 af Ejgil Gammelgaard