Optakt Varde IF Elite – FC Sønderborg

Varde møder i efterårssæsonens sidste hjemmekamp FC Sønderborg med kampstart lørdag kl. 15.00 på Sydbank Stadion.

Den sønderjyske klub er en eliteoverbygning på såvel senior som ungdomssiden for følgende moderklubber i Sønderborg området: BNS, Broager UI, Dybbøl IU, Egen UI, Fremad, Hørup UI, Midtals IF, SUB Sønderborg, Svenstrup, Nordals Boldklub og Gråsten Boldklub. På ungdomssiden har klubben T-licens.

Efter en flot 4. plads i DS pulje 2 i sidste sæson har sønderjyderne haft det svært i indeværende sæson, hvor det er blevet til blot 6 points efter 2 sejre og 10 nederlag. Truppen gennemgik en større udskiftning i sommerpausen og den nye cheftræner Henrik Mathiesen har således været på en svær opgave med at få det unge mandskab spillet sammen.

Sidste weekend tabte holdet hjemme med 2-0 til Kolding Boldklub, men holdet kæmpede heroisk kampen igennem, og det var først i tillægstiden at koldingenserne fik lukket kampen med målet til 2-0.

For hjemmeholdet drejer sig om at få taget revanche for den tamme indsats – ikke mindst i første halvleg – i sidste weekends kamp mod Tarup-Paarup, samt få sat yderligere 3 points på kontoen og dermed få lagt afstand til nedrykningszonen.

Cheftræner Søren Pallesen er da også helt klar i spyttet forud for kampen: ”Det er en kamp der skal vindes. Vi har et klart mål om at hente fuldt hus i de sidste to kampe i efteråret, således at vi ikke skal bekymre os om overlevelse i rækken til foråret, men kan udvikle os med henblik på den næste sæson”.

”Den omvendte kamp i Sønderborg vandt vi med hele 6-1, men lørdagens kamp er en helt ny kamp, og vi må for alt i verden ikke undervurdere sønderjyderne, som især i forbindelse med standardsituationer kommer med en masse power. Endvidere er det vigtigt, at vi ikke stiller os tilfredse med at være gode i possession spillet, vi skal også vise skarphed og effektivitet på den sidste tredjedel af banen”.

Joachim Puggaard, som måtte stå over i sidste weekend på grund af en skade, samt Morten Smidt, der måtte lade sig udskifte efter en lille halv times spil i Odense er begge igen ”fit for fight”, og hele truppen er således klar til at give den fuld skrue i kampen mod sønderjyderne.

Kampen er i øvrigt den sidste hjemmekamp for Morten Smidt i denne omgang, idet han i det nye år tager til Æbeltoft, hvor der skal åbnes en ny WestWind butik.

Vardes trup: Sune Nissen, Kristoffer Sørensen, Mikkel Knudsen, Mathias Backs, Lasse Holm, Morten Smidt, Daniel Eugster, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Rasmus “MC” Christiansen, Morten Jepsen, Dogan Özcelik, Nicolaj Andreasen og Joachim Puggaard.

 

28. Oktober 2016 af Ejgil Gammelgaard