Optakt Varde IF Elite – FC Sønderborg

Lørdag kl. 15.00 fløjtes der igen op til DS-kamp på Sydbank Stadion, hvor modstanderen er overbygningsholdet fra Als – FC Sønderborg.

Alsingerne har fået en rigtig fin start på sæsonen med 2 sejre, 1 uafgjort og et enkelt nederlag og indtager 3. pladsen i rækken forud for 5. spillerunde.

Holdet indledte med en overraskende hjemmesejr på 4-3 over Taarup-Parup, hvorefter det i den anden kamp ligeledes på hjemmebane blev til et nederlag på 1-4 til B1909. Herefter blev det til en hjemmesejr på hele 4-0 over VSK Aarhus, mens kampen i sidste weekend ude mod EfB sluttede 2-2.

Der er således tale om nogle målrige kampe, hvor ikke mindst Ahmed Jomaa har vist sin farlighed med indtil videre 5 mål i sæsonen og et hattrick i kampen mod VSK Aarhus. Derimod bør forsvaret være til at tale med.

For hjemmeholdet gælder det om at fortsætte de flotte takter fra onsdagens pokalkamp mod AC Horsens. Cheftræner Søren Pallesen er dog fuld klar over, at det kan være svært at finde det optimale spændingsmoment, når man lige kommer fra en kamp mod et superligahold: ”Det er meget nemmere at spille mod et højere rangeret hold, hvor man er undertippet og kun kan overraske. I turneringskampene er presset langt større, og det kan derfor være svært at præstere maksimalt”.

”Jeg tror dog på, at spillerne bruger AC Horsens kampen som et ekstra rygstød, hvor spillerne fik vist, at forskellen mellem superligaen og DS ikke er så stor spillemæssigt, men primært på den fysiske side”, fortsætter cheftræneren.

”Det behøver ikke nødvendigvis at blive en særlig køn kamp. Det vigtigste for os er en sejr, således at vi kan hænge på toppen, så må det polerede spil vente. Det er vigtigt at vi ikke spiller med unødvendig høj risiko, og bliver straffet af alsingernes giftige omstillinger” slutter cheftræneren.

Til kampen må Varde desværre undvære flere af stamspillerne. Kristoffer Sørensen er endnu ikke blevet sin fodskade kvit, Mikkel Knudsen blev udvist i pokalkampen, og karantænen skal afvikles i den ordinære turnering, da holdet ikke gik videre. Endvidere fik både Kenneth Lund og Lasse Holm skader i pokalkampen, som holder dem ude i weekendens kampe.

Det er tredje år i træk at holdene er placeret i samme DS pulje, så spillerne har et godt kendskab til hinanden, så der er helt sikker garanti for en kamp med stor nerve og intensitet, som forhåbentligt vil trække mange tilskuere på lægterne.

Vardes trup: Markus Selmer Steffensen, Jacob Eskildsen Hansen, Thomas Kirkegaard Jensen, Mathias Backs, Søren Mose Jelstrup, Nicolaj Forst Jensen, Rasmus “mc” Christiansen, Kasper Køhlert, Niclas Holm, Jakob Andreasen, Nicolaj Andreasen, Joachim Puggaard, Søren Jelstrup, Sune Nissen og Frederik Svendsen.

 

Den 1. September 2017 af Ejgil Gammelgaard