Optakt Varde IF Elite – Esbjerg fB

Lørdag kl. 15.00 fløjtes der op til lokalopgør på Sydbank Stadion, når hjemmeholdet møder Esbjerg fB i danmarksserien pulje 3.

Lørdagens EfB hold er amatørklubbens bedste seniorhold, som sikrede sig oprykning til danmarksserien i sidste sæson. Holdet er dog afskåret fra at kunne rykke op i divisionsrækkerne, hvor profferne i superligaen spiller.

Holdet har fået en ganske fornuftig start på sæsonen, hvor det er blevet til 4 points i de 3 første kampe. Holdet indledte med uafgjort i premierekampen ude mod SSV Højfyn, derefter blev det til en hjemmesejr på 3-1 over teknikerholdet fra Oure Fodbold Akademi, mens det senest blev til et udebane nederlag på 2-0 til B1913.

Udover at det er et lokalopgør vil der være utvivlsomt mange kampe i kampen, da hovedparten af spillerne kender hinanden, og de fleste af Varde spillerne har spillet i EfB, ligesom flere af EfB spillerne har trådt græsset på Sydbank Stadion.

Steffen Andersen skiftede i sommers til EfB efter 169 kampe og 21 mål for Vardes førstehold. Kristian Skov og Jakob Riber spillede begge i sæsonen 2012/13 for Varde i 2. division, hvor det blev til henholdsvis 31 og 30 kampe, og hvor Jakob Riber kom på scoringslisten en enkel gang.

Selv om hjemmeholdet tabte tirsdagens pokalkamp med 2-1 til 2. divisionsholdet fra Jammerbugt FC, blev der bygget yderligere på selvtilliden. Holdet spillede en næsten perfekt 1. halvleg, og matchede set over hele kampen vendelboerne.

Cheftræner Søren Pallesen glæder sig enormt til kampen: ”Fedt at skulle møde et hold, hvor der er masser af relationer spillerne og trænerne i mellem. Vi har nu for alvor fået vendt skuden, og såfremt spillerne investerer det de kan, er jeg ikke i tvivl om, at de 3 points bliver i Varde. Er vi derimod ikke klar i samtlige 90+ minutter, så kan det nemt gå den modsatte vej”.

Varde må desværre undvære Morten Smidt i lokalopgøret, men i fælge cheftræneren har truppen en sådan bredde, at det ikke bliver udslagsgivende for kampens resultat. Unge Mads Falk Knudsen spillede en fremragende kamp mod FC Sønderborg i sidste weekend, mens Dogan Özcelik scorede i tirsdagens pokalkamp og hentede en god portion selvtillid.

Da der er tale om et vaskeægte lokalopgør med mange relationer spillerne imellem er der garanti for en højdramatisk kamp, som forhåbentligt vil trække mange tilskuere på lægterne.

Vardes trup: Lasse T. Kristiansen, Mads Falk Knudsen, Kristoffer Sørensen, Buster Kirchner, Thomas Kirkegaard Jensen, Mikkel Knudsen, Mathias Backs, Lasse Holm, Mikkel Schultz, Chan Hnin Lian, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Rasmus M. Christiansen, Dogan Özcelik, Nicolaj Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggaard.

 

02.09.2016 af Ejgil Gammelgaard