Optakt Varde IF Elite – Esbjerg fB

Sydbank Stadion byder lørdag kl. 15.00 på lokalopgør mellem Varde og Esbjerg fB i danmarksserien pulje 3.

Udover at det er et lokalopgør vil der være utvivlsomt mange kampe i kampen, da hovedparten af spillerne kender hinanden, og de fleste af Varde spillerne har spillet i EfB, ligesom flere af EfB spillerne har trådt græsset på Sydbank Stadion.

Lørdagens EfB hold er amatørklubbens bedste seniorhold, som er i gang med sin 2. sæson i danmarksserien. Holdet er dog afskåret fra at kunne rykke op i divisionsrækkerne, hvor profferne i 1. division spiller.

Begge hold har pointmæssigt fået en beskeden start på sæsonen, med udelukkende uafgjort i de første 2 kampe. Esbjergenserne indledte sæsonen med 0-0 hjemme mod B1909, mens det i sidste weekend blev til 2-2 mod VSK Aarhus, efter vestjysk føring ved pausen på 2-0. Varde startede som bekendt med 1-1 hjemme netop mod VSK Aarhus, mens det i sidste weekend blev til 0-0 ude mod Kolding Boldklub.

Set med Varde øjne er 2 points efter de første 2 kampe i underkanten af det forventede. Spillemæssigt har der dog været klare forbedringer, og selv om det kun blev til 0-0 i Kolding havde man en rigtig god mavefornemmelse efter kampen med henblik på de kommende kampe. Med 2 nye spillere i maskinrummet kan det ikke forventes, at tingene fungerer helt optimalt fra dag 1.

Skal der hænges på i toppen af puljen skal der dog snart nogle sejre på tavlen. Den første af slagsen skulle meget gerne komme i lørdagens lokalopgør, som uden tvivl bliver et uhyre tæt opgør. I sidste sæson blev uafgjort i det første opgør og et-målssejre til Varde i de to øvrige opgør.

Ifølge assistenttræner Klaus Nielsen går man da også ubetinget efter alle 3 points: ”Jeg er overbevist om at alle 11 i startformationen stempler ind fra første fløjt og lægger et godt pres på esbjergenserne. Det har knebet med effektiviteten i front, men efter træningspassene i denne uge er jeg sikker på at det er på plads lørdag”.

Til kampen må Varde undvære Kasper Køhlert, som har meldt afbud. Endvidere har trænerstaben valgt at se bort fra Gustav Vind, som er blevet optaget på sit drømmestudie på Københavns Universitet, og flytter til Hovedstaden i den kommende uge. Mikkel Knudsen og Nicolaj Andreasen er tilbage til truppen efter henholdsvis ferieophold og skade, mens Søren Mose Jelstrup erstatter Lasse Holm.

Da der er tale om et vaskeægte lokalopgør med mange relationer spillerne imellem er der garanti for en kamp med stor nerve og intensitet, som forhåbentligt vil trække mange tilskuere på lægterne.

Vardes trup: Sune Nissen, Simon Jelstrup, Jacob E. Hansen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard, Rasmus “mc” Christiansen, Mathias Backs, Jakob Andreasen, Nicolai Forst Jensen, Kenneth Lund, Niclas Holm, Mikkel Knudsen, Søren Mose Jelstrup, Nicolaj Andreasen og Lasse T. Kristiansen.

 

Den 18. August 2017 af Ejgil Gammelgaard