Optakt Varde IF Elite – Esbjerg fB

Lørdag kl. 15.00 er der lokalopgør på Sydbank Stadion, når Varde i Danmarksseriens Pulje 3, møder Esbjerg fB.

EfB´s DS-hold er amatørklubbens bedste seniorhold, som sikrede sig oprykning til danmarksserien i sidste sæson. Holdet er dog afskåret fra at kunne rykke op i divisionsrækkerne, hvor profferne i superligaen spiller.

Holdene er før lørdagens kamp placeret som henholdsvis nr. 6 og 7 i puljen, men mens hjemmeholdet med 33 points har sit på det tørre, kan esbjergenserne stadigvæk komme i klemme, da afstanden ned til nr. 8 SSV Højfyn kun er 4 points. Udgangspunktet for de to hold er således på papiret lidt forskellig, men da der er tale om et lokalopgør med sit helt eget liv er der igen tvivl om, at begge hold går efter alle 3 points.

Løvenkrands og hans tropper har kun tabt to af forårets 8 kampe til henholdsvis Kolding B i sidste weekend og 2 kampe tidligere til akademikerne fra Oure. Derimod har holdet spillet uafgjort mod såvel Ringkøbing som Tarup-Paarup. Der er således ingen tvivl om, at der venter hjemmeholdet en særdeles vanskelig opgave. Kampene mod EfB plejer da også at være yderst tætte. Det første opgør på Sydbank Stadion sluttede 0-0, mens opgøret på kunstgræsbanen i Esbjerg sluttede med en 2-1 sejr til Varde.

Cheftræner Søren Pallesen er da også overbevist om, at der venter en hård kamp, men tror på sejren. ”Jeg har en rigtig god fornemmelse. Der var mange gode momenter i kampen sidste lørdag mod Sønderborg, men hvor det også var tydeligt, hvad vi skal blive bedre til. Det har vi forhåbentligt taget ved lære af, så jeg synes det ser rigtig fornuftigt ud efter en god træningsuge”.

”Målsætningen for de sidste 5 kampe er flere forskellige ting. Vi vil gerne udvikle os som hold med henblik på næste sæson, således at vi kan spille på flere forskellige måder – også i løbet af en kamp, men som altid gælder det – vi skal vinde” forsætter cheftræneren.

”Vi har stadigvæk forårets målsætning om en top 3 placering for øje, men det kræver formodentligt 13-15 points i de sidste 5 kampe, hvilket slet ikke er en umulig opgave” slutter Søren Pallesen.

Med undtagelse af Mathias Dahl, der er korsbåndsskadet, er der ingen skader i truppen. Simon Jelstrup er tilbage efter en enkelt kamps fravær, hvor han erstatter Mikkel Schultz. Vardes trup til kampen:

Sune Nissen, Kristoffer Sørensen, Mikkel Knudsen, Jacob Eskildsen Hansen, Mathias Backs, Lasse Holm, Kenneth Lund, Daniel Eugster, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Daniel Kristiansen, Nicolaj Andreasen, Rasmus “mc” Christiansen og Joachim Puggaard.

Da der er tale om et vaskeægte lokalopgør med mange relationer spillerne imellem er der garanti for en intens og dramatisk kamp, som forhåbentligt vil trække mange tilskuere på lægterne.

 

19. Maj 2017 af Ejgil Gammelgaard