Optakt Varde IF Elite – Boldklubben Marienlyst

Der venter Vardes 2. divisionshold og publikum en meget spændende kamp, når formstærke Marienlyst gæster Sydbank Stadion lørdag eftermiddag, hvor kampen fløjtes op kl. 15.00 som sædvanlig.

Gæsterne fra Skibhuskvarteret i Odense har fået en særdeles god start på denne sæson, og ligger på en 3. plads i rækken med 18 points og målscore på 24-12. Fynboerne har været begunstiget af stort set at have samme trup til rådighed, som sikrede 6. pladsen i sidste sæson. Holdet er yderligere blevet forstærket af offensivt Esben Petersen fra OB´s U19-hold, så der ingen tvivl om, at der venter hjemmeholdet en svær opgave mod et godt spillende og formstærk mandskab.

Marienlyst udraderede i sidste weekend Skovbakken, som blev sendt hjem med et nederlag på 5-2. Marienlyst havde afgjort sagerne inden pausefløjtet, men en halvlegsstilling på 4-0. Trænerstaben hos Skovbakken udtalte da også efter kampen, at Marienlysts offensiv var endnu stærkere end forventet.              

Hjemmeholdet skal forsøge at bygge videre på de gode takter ikke mindst fra 1. halvleg i sidste weekends kamp mod Ringkøbing, hvor holdet spillede det bedste fodbold set længe, og sikrede det første udebane point i efteråret med 2-2.

Cheftræner Jørn Bach er da også fuld på det rene med, at det bliver en af efterårets vanskeligste kampe, med gæsterne som klare favoritter. ”Næst efter Næsby er Marienlyst vel det hold, der rent pasningsmæssigt spiller det bedste fodbold i rækken. Vi har derfor til kampen også valgt at lave lidt om på spilkonceptet, idet vi til dagens kamp primært vil satse på omstillingsspillet. Endvidere skal vi tage hensyn til den våde bane, som vil gøre det vanskeligere for målmændene, så der skal skydes ved enhver lejlighed. Kan vi hente et enkelt point vil jeg være særdeles tilfreds, mens 3 points vil være ren bonus”, slutter en realistisk cheftræner.    

Begge kampe i sidste sæson sluttede uafgjort. Det første opgør i Odense var målløs, hvor Varde ikke var uheldige, mens opgøret på Sydbank Stadion retfærdigt endte 1-1.

Hjemmeholdet må til kampen se bort fra Rasmus Jessen, som fik 2 spilledages karantæne efter sin udvisning i Ringkøbing. Steffen Andersen er stadigvæk ude med en skade, mens Rasmus Harm har meldt afbud af private årsager. Derimod er Morten Smidt tilbage efter overstået karantæne, mens Morten Gregersen, Lennart Borgvardt og Jacob Bähr er nye i truppen.

Hele truppen er som følger: André Christiansen, Søren Nørgreen, Niklas Fyhn, Morten Gregersen, Kasper Køhlert, Jesper Svennesen, Martin Thomsen, Morten Smidt, Rasmus Lindhardt, Lennart Borgvardt, Jacob Riber, Kristian Skov, Jesper Lund, Morten Eggert Nielsen, Esben Lauridsen, Jonas Flindt Christensen og Jacob Bähr.

 

6. Oktober 2012 af Ejgil Gammelgaard