Optakt Varde IF Elite – Boldklubben Marienlyst

I denne weekend møder Varde rækkens duks, Marienlyst, som foreløbig har hentet 23 points i de 10 spillede kampe. Kampen spilles lørdag kl. 15.00 på Sydbank Stadion.

Fynboerne havde i sidste sæson et enkelt år i 1. division, hvor holdet dog rykkede ud med et brag med kun 15 points. Selv om pointshøsten i den næstbedste række var beskeden høstede holdet dog masser af erfaring, og da truppen fra 1. division med enkelte undtagelser er intakt, er placeringen i toppen af tabellen ikke tilfældig. Målsætningen for holdet er da også at spille med om oprykning til 1. division.

Blandt de store profiler på holdet er kantspilleren Jakob Udesen og den offensive midtbanespiller Mark Tubæk, der ligger som nr. 1 og 2 på topscorerlisten i 2. division vest med henholdsvis 8 og 7 mål. Mark Tubæk er holdets kreative dynamo, som ofte lægger den sidste aflevering eller selv kommer til afslutning efter et par giftige driblinger, hvorimod Jakob Udesen mere typisk er i afslutter rollen.

Blandt de nye spillere på holdet er den unge midtbanespiller Mark Kongstedt med en fortid i OB og 10 ungdomslandskampe på CV´et samt angriberen Lasse Pedersen, der i sidste sæson nettede 15 gange for DS-holdet Krarup/Espe.

For hjemmeholdet gælder det om at hænge fast på det tætte midterfelt, efter at 4 hold har skilt sig ud i toppen og 3 hold i bunden af rækken. I bestræbelserne herpå vil blot et enkelt point i dagens kamp være tilfredsstillende, hvor fynboerne må betegnes som være klare favoritter.

Ifølge cheftræner Søren Pallesen gælder det først og fremmest om at holde et vågent øje med Mark Tubæk, fastholde en stram organisation og arbejde hårdt gennem samtlige 90 minutter. ”Det er dog vigtigt at vi også tør spille, og holde fast i kuglen i egne rækker, og ikke forfalde til ensidigt at spille på lange bolde til angriberne, som i den sidste halve time i sidste weekends kamp mod FC Sydvest”, lyder det fra cheftræneren.

Hjemmeholdet må til kampen undvære Niklas Fyhn, der har karantæne, samt Steffen Andersen og Kasper Køhlert, der begge døjer med knæskader. Ny i truppen er den 20 årige Jacob Nielsen, som kommer fra EfB.

Jacob, som først nu for alvor er kommet over sin korsbåndsskade fra sæsonstarten sidste efterår, har genoptrænet i FC Fredericia, men har nu valgt at fortsætte karrieren i Varde. Jacob, som både kan spille i forsvaret og på den centrale midtbane, er en ung spiller vi forventer os meget af, og jeg er superglad for at det er lykkedes os at hente ham til Varde, lyder det fra den nye sportschef, Morten Køhlert.

Vardes trup til kampen har følgende udseende: Jørgen Simon Jørgensen, Jesper Lund, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Rasmus Harm, Mikkel Knudsen, Jesper Svennesen, Esben Lauridsen, Emil Rindom Hansen, Daniel Eugster, Søren Pallesen, Jacob Nielsen, Thomas Witt, Nicolaj Andreasen og Sune Nissen.

 

17. Oktober 2014 af Ejgil Gammelgaard