Optakt Varde IF Elite – Blokhus FC

Vardes 2. divisionshold har lørdag eftermiddag hjemmekamp mod Blokhus FC på Sydbank Stadion med kampstart kl. 15.00.

Vendelboerne er placeret i den sjove ende af rækken på 4. pladsen med 43 points, dog uden reel mulighed for at indhente oprykningsaspiranterne Aarhus Fremad og Marienlyst. Holdet var sidste sæson et enkelt år i 1. division, men på trods af en stor spillerudskiftning i forbindelse med nedrykningen har cheftræner Bo Zinck fået samlet et ungt talentfuld mandskab sammen, hvor alderspræsidenten er den 28. årige anfører og topscorer Nickolaj Thomsen.

Holdet har præsteret rigtig godt i forårets kampe, hvor det er blevet til 5 sejre, 3 uafgjorte kampe samt nederlag til henholdsvis Marienlyst og Aarhus Fremad. I sidste weekends kamp mod FC Skanderborg lå holdet ligeledes på sejrskurs, men dybt inde i overtiden lykkedes det FC Skanderborg at udligne til 2-2 direkte på frispark. Til kampen må holdet undvære holdets næstflittigste målscorer med 7 mål, Jan Rasmussen, som er karantæneramt. 

For hjemmeholdet er situationen nu for alvor kritisk i bunden af rækken. Med 5 kampe tilbage er der 9 points op til FC Sydvest, som ligger over stregen og ligeledes 9 points op til Otterup, som ligger på play-off pladsen før weekendens spillerunde. 

Cheftræner Jørn Bach erkender da også før kampen, at det begynder at ligne en “mission impossible”. “Så længe der er en mulighed for overlevelse vil vi dog kæmpe med alt det vi har, og så må vi se om det rækker langt nok. Vores seneste turneringssejr går tilbage til oktober måned, hvor vi netop slog Blokhus FC med 2-1, og hvorfor ikke gentage successen”, lyder det fra cheftræneren. “Heldigvis er der stadigvæk en god stemning i truppen, og der er ingen der hænger med hovedet, på trods af den meget beskedne pointshøst i forårets kampe. Kan vi finde den samme melodi som i de sidste 45 minutter i sidste lørdags opgør mød Næsby, er jeg sikker på at der venter publikum en velspillet og spændende kamp”, slutter cheftræneren.

Hos Varde er der genvalg til hele truppen fra Næsby-kampen, derudover vender Rasmus Harm og Kasper Køhlert tilbage fra karantæne, mens Jakob Riber må gå den modsatte vej. Målmand André Christiansen er fortid i klubben, idet begge parter har besluttet at stoppe samarbejdet. Det bliver derfor Brian Heller som har tjansen som udskiftningsmålmand, idet Marc Simested er forhindret.

Vardes trup:  Jeppe Carstensen, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Niklas Fyhn, Morten Gregersen, Kasper Køhlert, Steffen Andersen, Martin Thomsen, Kristian Skov, Jesper Lund, Jack Holt, Rasmus Harm, Morten Eggert Nielsen, Simon Matras, Jonas Flindt Christensen, Emil Sørensen og Brian Heller.  

 

31. Maj 2013 af Ejgil Gammelgaard