Optakt Varde IF Elite – B1913

Lørdag kl. 15.30 er der igen DS-fodbold på Sydbank Stadion, når hjemmeholdet i sidste spillerunde møder B1913.

Den fynske årstalsklub havde sin storhedstid i 1960´erne, hvor holdet i 1961 vandt DM bronze, og de to efterfølgende år DM sølv. I 1963 vandt klubben tillige DBU´s pokalturnering. I samme periode deltog klubben i forskellige Europa Cup turneringer, hvor klubben blandt andet i 1961 mødte selveste Real Madrid i 2. runde af mesterholdenes turnering, hvor det blev til et nederlag på 3-0 hjemme i Odense, mens holdet på Estadio Santiago Bernabéu i Madrid blev slået med 9-0.

I nyere tid var klubben sammen med B1909 og Dalum IF med i det kuldsejlede FC Fyn-projekt, som indstillede aktiviteterne i foråret 2013, efter 6½ års levetid.

Som nyoprykkere har holdet klaret sig flot i danmarksserien og har for længst sikret sig en ny sæson i danmarksserien. Uanset resultaterne i sidste spillerunde slutter holdet på en 6. plads i rækken.

Efter at holdet sikrede sig overlevelse i 5. sidste spillerunde i lokalopgøret mod SSV Højfyn har holdet dog været inde i en resultatmæssig krise, hvor det er blevet til 3 nederlag i træk, hvoraf kampene mod Oure og Ringkøbing endte med store nederlag på henholdsvis 5-1 og 6-0, mens kampen sidste weekend mod Kolding B endte med et snævert nederlag på 1-0.

Hjemmeholdet kan med en sejr samtidig med at Kolding B sætter points til mod Ringkøbing sikre sig en slutplacering som nr. 4 i tabellen. Femtepladsen er under alle omstændigheder sikret, således at man får en ekstra hjemmekamp i den nye sæson.

Begge hold har således kun æren at spille for. Ifølge cheftræner Søren Pallesen, som må overvære kampen fra tribunen på grund af karantæne sammen med ligeledes karantæneramte Mathias Backs, vil Varde dog ubetinget gå efter sejren, om end et par spillere bliver sparet. Nicolaj Andreasen døjer med rygproblemer, mens Daniel Kristiansen er ude af truppen, da han ikke er til rådighed i den nye sæson som følge af studier i Aarhus. I stedet er udtaget Daniel Eugster, Thomas Kirkegaard Jensen og Peter Barfoed Brix.

Sæsonens 2 foregående opgør mellem de to klubber er begge endt med sejre til Varde. I efteråret på Sydbank Stadion endte det med en 2-1 sejr efter et meget lige opgør, mens kampen i Odense her i foråret endte med en overbevisende sejr på 4-1 til Varde.

Kan Varde-holdet finde det spillemæssige niveau fra sidste weekends kamp mod Oure bør det udmønte sig i 3 points. Selv om det blev til et nederlag på 2-0 spillede holdet en af de bedste kampe i foråret.

Vardes trup: Sune Nissen, Kristoffer Sørensen, Jacob Eskildsen Hansen, Thomas Kirkegaard Jensen, Mikkel Knudsen, Lasse Holm, Kenneth Holm, Gustav Vind, Daniel Eugster, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Rasmus “mc” Christiansen, Peter Barfoed Brix, Joachim Puggaard.

 

16. Juni 2017 af Ejgil Gammelgaard