Optakt Varde IF Elite – B1909

Varde møder lørdag kl. 15.00 B1909 på Sydbank Stadion.

Efter det kuldsejlede FC Fyn eventyr har den hæderkronede Odense klub med DM guld tilbage i 1959 og 1964 ambitioner om igen at vende tilbage til divisionsrækkerne. I sidste sæson var det tæt på at lykkedes, men i den sidste ende var det en anden af klubberne bag FC Fyn – Dalum – som snuppede billetten til 2. division.

Fynboerne skiftede i vinterpausen ud på cheftrænerposten. Ny mand ved roret er den 35-årige Mads Halskov, som tidligere blandt andet har gjort sig på Otterups 2. divisionsmandskab som aktiv, mens han også har været assistenttræner for Næsbys DS-mandskab. Desuden var Halskov også en del af FC Fyn-projektet, hvor han især arbejdede med talentholdene.

Mads Halskov har ligeledes haft stor betydning for Oure Skolernes Fodboldakademis opstigning gennem rækkerne til Danmarksserien, hvor han blandt andet har arbejdet med det fysiske aspekt hos spillerne både hos seniorerne, men også hos ungdomsspillerne. På sin opstigning gennem rækkerne har Oure specielt vakt opmærksomhed og respekt for især sin tekniske spillestil, en spillestil som 9’erne under Morten Rasmussen også har praktiseret.

Årstalsklubben har dog fået en elendig start på forårssæsonen, hvor det er blevet til 4 nederlag og muligheden for avancement til divisionsrækkerne er for længst forduftet. Med en placering som nr. 11 med 20 points gælder det i stedet kamp for overlevelse i danmarksserien.

For hjemmeholdets vedkommende er situationen den lige netop modsatte. Efter 4 sejre på stribe er nedrykningsspøgelset for alvor jaget på porten, hvor holdet nu indtager 4. pladsen i tabellen med 27 points.

Cheftræner Søren Pallesen betragter dog ikke Varde som oplagt favorit: ”Der er en farlig kamp i vente. Med 4 sejre i træk mod en modstander med 4 nederlag i træk, så burde vi jo være kæmpe favorit, men sådan hænger det ikke sammen. Dels fordi vi er et hold, som er afhængig af, at alle yder 100%, dels fordi B1909 er et bedre hold end resultaterne viser. Vi går dog efter den 5. sejr i træk, men må desværre undvære Kristoffer Sørensen, på grund af den flænge ved øjet, som han fik i den seneste kamp. I stedet er der comeback til Steffen Andersen som har set bedre og bedre ud til træning”.

”Vi håber og tror på en sejr, men det kræver samme ydmyghed og hårdt arbejde som i de 4 foregående kampe”, slutter cheftræneren.

Vardes trup: Sune Nissen, Mads Falk Knudsen, Buster Kirchner, Thomas Kirkegaard Jensen, Mikkel Knudsen, Steffen Andersen, Mathias Backs, Lasse Holm, Morten Smidt, Daniel Eugster, Niclas Holm, Daniel Kristiansen, Dogan Özcelik, Nicolai Andreasen og Joachim Puggaard,

 

23. April 2016 af Ejgil Gammelgaard