Optakt Varde IF Elite – B1909

Lørdag kl. 15.00 er der igen Danmarksserie fodbold på Sydbank Stadion, når Varde for anden lørdag i træk møder én af de fynske årstalsklubber på hjemmebane. Denne gang gælder det B1909, eller “nierne”, som de kaldes på Fyn.

Efter en enkelt sæson i den fynske Albani serie er årstalsklubben tilbage i danmarksserien i forstærket udgave efter en suveræn oprykning. Søren Lærche er kommet retur fra Marienlyst, mens målmanden Niclas Bech er kommet til fra Rishøj. Endelig er den 35-årige Casper Kruse vendt tilbage til ni´erne, efter mere end 300 divisionskampe i bl.a. Kolding FC, Næsby, Middelfart og Næsby. Rutinerede Casper Kruse har dog ikke været med de seneste 3 kampe for fynboerne.

Fynboerne, som har en målsætning om at bide sig fast i den øverste halvdel af rækken i efteråret, er da også kommet godt fra start og er før weekendens spillerunde placeret på en 4. plads med 11 points, ét point mere end Varde på 5. pladsen. I sidste weekend måtte holdet dog se sig besejret med 2-1 i det lokale topopgør mod Tarup-Paarup.

Hos hjemmeholdet venter cheftræner Søren Pallesen en svær kamp. ”B1909 er en af rækkens bedst spillende hold. Derfor kræver det også 100% koncentration og fokus, såfremt vi skal hente alle 3 points”, og han fortsætter:

”Vi har gennem denne sæson været rigtig dygtige til at lukke vore modstandere ned, men vi må også erkende, at vi har en udfordring, når vi skal lukke modstandernes forsvar op. Vi scorer simpelthen for få mål, hvilket betyder at alle vores kampe bliver afgjort på tilfældigheder og marginaler – og det er en farlig og usikker vej. Derfor har vi i denne uge brugt meget tid på, hvordan vi kan blive mere farlige på den sidste tredjedel af banen, hvilket jeg håber vi at se mod fynboerne”.

”Rækken er uhyre tæt og alle slår alle. Derfor vil 3 points mod B1909 være den perfekte start på anden halvdel af efteråret”, slutter cheftræneren.

Hos Varde er der tvivl om Jakob Andreasen, som døjer med en infektion i en tå. Derimod er anfører Kristoffer Sørensen nu helt fit for fight efter sidste uges indhop efter en god halv times spil mod B1913.

Da holdene mødtes sidste gang i sæsonen 2015/16 i danmarksseriens pulje 2, som var sidste år efter den gamle DS-model endte det med en sejr til hver side. Om efteråret vandt Varde 1-0 i Odense, mens fynboerne vandt 2-1 i Varde i forårets kamp, for øvrigt fynboernes eneste sejr i foråret 2016, som da også endte med nedrykning til Albani serien.

Vardes trup: Lasse T. Kristiansen, Søren Mose Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Jacob Eskildsen Hansen, Mikkel Knudsen, Mathias Backs, Kenneth Lund, Nicolaj Forst Jensen, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Rasmus “mc” Christiansen, Kasper Køhlert, Jakob Andreasen, Dogan Özcelik, Nicolaj Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggaard.

 

22. September 2017 af Ejgil Gammelgaard