Optakt Varde IF Elite – AGF

Der venter Vardes 2. divisionshold en meget stor opgave onsdag aften kl. 19.00, når holdet på Blue Water Arena møder AGF fra Superligaen i 2. runde af DBU Pokalen. Det er blot 2 år siden at de to mandskaber mødtes sidste gang i pokalturneringen. Dengang vandt AGF med 1-0 på Sydbank Stadion.

I Varde truppen er der 4 gengangere fra dette opgør: Rasmus Jessen, Kasper Køhlert, Esben Lauridsen og Morten Smidt, mens der i AGF truppen er 7 gengangere: Steffen Rasmussen, Arthur Sorin, Stephan Petersen, Martin Jørgensen, David Devdariani, Peter Gravlund og Casper Sloth.

AGF indtager i øjeblikket 6. pladsen i Superligaen og kommer med stor selvtillid efter udebanesejre i de to seneste kampe mod henholdsvis AC Horsens 4-1 og Silkeborg 4-0. 6 af de 8 mål blev scoret af islændingen Aron Jóhannsson, som dog ikke indgår i AGF truppen til pokalkampen.

Hvor Varde stiller med en trup med en gennemsnitsalder på lige under 22 år møder AGF op med en væsentlig mere rutineret trup. 36-årige Martin Jørgensen med 102 landskampe på CV-et er igen blevet klar, ligesom rutinerede Søren Berg, Peter Grauland og Hjalte Bo Nørgaard er at finde i truppen. I AGF truppen figurerer endvidere de 2 U-21 landsholdspillere Casper Sloth og Mikkel Kirkeskov, som begge var med i mandagens 3-0 sejr over Nordirland. Så der venter Varde spillerne en stor mundfuld, men samtidig også en stor oplevelse.

Varde har ikke fået den allerbedste start på efterårssæsonen, hvor det i de første 6 kampe kun er blevet til 6 points og en målscore på 9-14. Det betyder at holdet foreløbig indtager en 11. plads i tabellen. Især defensiven har haltet sammenlignet med sidste sæson, hvor målet blev holdt rent i 13 kampe og der kun blev indkasseret 27 mål i de 30 kampe. Heldigvis har forsvarsstrategen Søren Nørgreen meldt sig klar efter sin lange skadespause og er parat til at indtage sin sædvanlige plads i midterforsvaret.      

For cheftræner Jørn Bach bliver det en speciel oplevelse at styre sine tropper på sin gamle hjemmebane. ”Vi havde selvfølgelig allerhelst spillet på Sydbank Stadion i Varde, men når det nu ikke kunne lade sig gøre er jeg meget glad for at alternativet blev Blue Water Arena, hvorfra jeg har utrolig mange gode oplevelser”. Hvor vidt opgøret mod AGF kommer til at indgå i denne kategori er et mere åbent spørgsmål. ”Chancen for at vi kvalificerer os videre til 3. runde vil jeg betragte som værende  omkring de 10%, og fordrer at vi har alle marginalerne på vores side, men i fodbold kan alt jo ske, og vi husker alle 4-2 sejren over Brøndby for 2 år siden”, slutter cheftræneren.

Følgende er udtaget til Vardes trup til kampen: Andre Christiansen, Søren Nørgreen, Rasmus Jessen, Niklas Fyhn, Kasper Køhlert, Steffen Andersen, Jesper Svennesen, Martin Thomsen, Morten Smidt, Rasmus Lindhardt, Lennart Borgvardt, Jakob Riber, Kristian Skov, Rasmus Harm, Morten Eggert Nielsen, Esben Lauridsen Marc simested og Jacob Bähr.

 

11. September 2012 af Ejgil Gammelgaard