Optakt Varde IF Elite – AC Horsens

Sydbank Stadion byder onsdag kl. 17.30 på pokalfodbold mellem Varde og Superliga holdet AC Horsens.

AC Horsens (Alliance Club Horsens) blev stiftet den 1. januar 1994 af HFS og FC Horsens med det formål at samle de bedste spillere på et fælles elitehold (divisionshold).

Efter en række år i den næstbedste række og enkelte i 2. division gik drømmen oprykningen til Superligaen i opfyldelse i sæsonen 2004/05. Via 2-0 ude over Skjold i næstsidste runde den 12. juni 2005 var oprykningen en kendsgerning efter næsten 35 års fravær.. Hermed var klubben tilbage i landets bedste række efter næsten 35 års fravær. Oprykningen blev grundlagt med en serie på 20 kampe uden nederlag, heriblandt 12 sejre i træk. Begge dele er klubrekord.

I første omgang blev det til 3 sæsoner i Superligaen, hvorefter holdet måtte ned i den næstbedste række en enkel sæson.

Sæsonen 2011/2012 blev den bedste i AC Horsens’s historie. Klubben lignede længe en medaljetager, men blev “snydt” for bronzemedaljerne af FC Midtjylland. “De Gule” satte mange rekorder – blandt andet tilskuerrekord på 9.064 mod AGF – og sluttede på fjerdepladsen. AC Horsens nåede også pokalfinalen for første og foreløbig eneste gang, hvor FC København dog vandt med 1-0.

I den efterfølgende sæson 2012/2013 deltog AC Horsens for første gang i europæisk fodbold via Europa League. Her mødte holdet svenske Elfsborg som blev ekspederet ud af turneringen af ”De Gule”, hvorefter endestationen blev det portugisiske storhold Sporting Lissabon. Desværre endte sæsonen trist, da holdet efter en nedrykningsfinale mod Brøndby rykkede ned i 1. division.

Her blev det til 3 sæsoner, hvorefter AC Horsens var tilbage i Superligaen fra sæsonen 2006/17.

AC Horsens’ manager Bo Henriksen ser frem til at sende sit mandskab på banen i Varde, hvor hele 9 gengangere fra søndagens kamp mod Brøndby er med i truppen. Kun den finske landsholdskeeper Jesse Jaronen samt Thomas Kortegaard slipper for turen til Varde.

”Vi skifter en del ud på holdet i forhold til den startopstilling, vi havde i Brøndby, men vi stiller stadig med et slagkraftigt hold, for vi vil meget gerne videre i pokalturneringen”, fortæller Bo Henriksen til AC Horsens´s hjemmeside og fortsætter:

”Det er altid sjovt at spille på et stadion, hvor vi ikke er vant til at spille, og vi glæder os til at møde Varde på deres hjemmebane”, lyder det fra ”De Gules” farverige Manager.

Varde spillerne og cheftræner Søren Pallesen glæder sig også til kampen, mod en modstander fra øverste hylde. ”Selvom muligheden for avancement nok er minimal, vil vi spille vores chance 100 %. AC Horsens vil ikke få noget foræret og spillerne skal og vil dø med støvlerne på”, lyder det fra cheftræneren, som fortsætter:

”Men vigtigst af alt, så skal vi gerne få en positiv oplevelse som vi kan tage med til de næste kampe i turneringen. Vi vil stå kompakt og se hvad Horsens egentlig kan. De er ikke vant til at være spilstyrende i Superligaen, så det bliver interessant at se hvordan de griber dette an. Når det så er sagt, synes jeg AC Horsens har set meget bedre spillende ud i år, sammenlignet med sidste sæson, hvilket også har medført en flot start på deres sæson”.

”Man kan næsten ikke sige Horsens, uden også at sige standardsituationer. Der er de uhyggelige stærke, senest pressede de Brøndby helt tilbage i perioder, gennem deres dødbolde, så der får vi virkelig noget at se til – men vi tager gerne kampen op”!

”Alt i alt så glæder vi os vildt meget til kampen og vil gøre alt for at lave endnu en pokalsensation på Sydbank Stadion”, slutter cheftræneren.

Hjemmeholdet leverede en særdeles dårlig generalprøve i udekampen mod Aarhus Fremad i lørdags, hvor det blev til et nederlag på 3-0. Holdet manglede power og vilje og vandt alt få dueller og 2. bolde. Bortset fra et forhåbentlig “wake up call”, var der ifølge cheftræner Søren Pallesen ikke meget at tage med fra kampen.

Cheftræneren har da også varslet ændringer i startformationen, hvor Kasper Køhlert vender tilbage til truppen efter overstået sygdom, mens anfører Kristoffer Sørensen desværre ikke bestod den sidste test mandag aften.

Den normale 4:4:2 formationen ændres formodentlig til en 4:5:1 formation, samtidig med, at enkelte spillere vil blive afprøvet på nye pladser.

AC Horsens er først trådt ind i Pokalturneringen fra 2. runde, mens Varde har kvalificeret sig via sejre over Tjæreborg IF (1-0) i de indledende runder under DBU Jylland, mens det i 1. runde blev til en sejr på 4-2 over Krarup Espe.

Det er jo langt fra hverdagskost at se superliga spillere løbe rundt på Sydbank Stadion, så mon ikke kampen vil trække mange tilskuere på lægterne.

Trænerstaben har udtaget følgende trup til kampen: Lasse T. Kristiansen, Søren Mose Jelstrup, Jacob E. Hansen, Thomas Kirkegaard Jensen, Mikkel Knudsen,  Mathias Backs, Lasse Holm, Kenneth Lund, Nicolaj Forst Jensen, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Rasmus “mc” Christiansen, Kasper Køhlert, Jakob Andreasen, Dogan Özcelik, Nicolaj Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggaard.

 

Den 29. August 2017 af Ejgil Gammelgaard