Optakt Varde IF Elite – Aarhus Fremad

Varde møder 2. Påskedag Aarhus Fremads reservemandskab på Sydbank Stadion, hvor kampen fløjtes op kl. 15.00.

Gæsterne, som er placeret lige over stregen med 21 points, er nye i rækken efter oprykning til danmarksserien via kvalifikationsspil sidste sommer. Holdet har i forårets 4 kampe hentet 4 points, hvor det i sidste Skærtorsdag blev til en overbevisende sejr på 4-1 og ligeledes nyoprykkede Hjørring IF.

Århusianernes hold tæller flere spillere med masser af divisionserfaring, så det er så absolut ikke en modstander, der skal undervurderes. Den tilsvarende kamp i efteråret på Riisvangens Stadion sluttede 1-1, hvor Martin Thomsen udlignede for Varde. 

Hjemmeholdet har foreløbig hentet 7 points i forårets 4 kampe, hvilket er en anelse mindre end forventet. Derfor skal dagens kamp meget gerne udmønte sig i 3 points på kontoen til Varde-holdet.  

Udekampen mod Hobro Skærtorsdag, der blev afviklet under vanskelige forhold med en strid blæst på tværs af banen, endte lidt skuffende 0-0 set med Varde øjne. Havde holdet kendt sin besøgelsestid indenfor det første kvarter, havde det formodentlig set helt anderledes ud, men 2 store og 2 halve chancer blev desværre misbrugt. Resten af kampen var med en enkelt undtagelse til hvert af holdene blottet for chancer, og demonstrerede ret tydeligt Varde-mandskabets problemer med at åbne et godt organiseret forsvar.    

Til dagens kamp må Varde undvære angriberen Rasmus Harm, der ude med karantæne efter sit gule kort i kampen mod Hobro samt Steffen Andersen, der ikke er blevet sin skade kvit efter at han måtte udgå i slutningen af 1. halvleg i kampen mod Hobro. De afløses af Jeppe Carstensen, der er tilbage i truppen efter en enkelt kamp for Serie 1, samt Thomas Warmer, der for første gang er med i truppen i foråret.   Endelig er Mikkel Knudsen tilbage i truppen, hvor han afløser Søren Pallesen.  

Cheftræner Søren Pallesen er da også helt klar i mælet forud for kampen: ”Det er en kamp der skal vindes, for at vi fortsat kan holde afstanden til forfølgerne i toppen af rækken. Med 3 points på kontoen vil målsætningen om 2 points pr. kamp ligeledes være indfriet, og forårssæsonen godkendt indtil videre”.

Vardes trup til kampen: Sune Nissen, Jeppe Carstensen, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Niklas Fyhn, Esben Lauridsen, Mikkel Knudsen, Tobias Jeremiassen, Simon Matras, Jesper Lund, Martin Thomsen, Thomas Warmer, Kasper Køhlert og Rasmus Svennesen. 

 

20. April 2014 af Ejgil Gammelgaard