Optakt Varde IF Elite – AaB

Varde IF Elites DS-mandskab møder lørdag kl. 15.00 AaB på Sydbank Stadion.

AaB af 1885 er moderklubben bag AaB A/S, hvor Superliga-holdet organisatorisk er placeret. I foreningsregi er danmarksserieholdet klubbens førstehold, og består næsten udelukkende af spillere fra DS-truppen. Ifølge AaB´s hjemmeside består truppen af en god blanding af unge talenter, der kommer fra AaB’s stærke ungdomsafdeling samt erfarne spillere, som finder motivation i at vejlede/coache de unge spillere samtidig med de selv kan udvikle sig som fodboldspillere.

Holdet er placeret midt i tabellen med 26 points for 19 kampe, og er blandt de hold i rækken, der spiller færrest kampe uafgjort. Foreløbig er det blot blevet til 2 af slagsen.  

I forårets 6 kampe har holdet foreløbig hentet 7 points. Sidste weekend spillede holdet 2-2 mod Hjørring IF, mens det 2. Påskekamp blev til en flot 1-0 sejr i lokalopgøret mod Lindholm på udebane. Til lørdagens kamp må holdet undvære den normale anfører Henrik Bruun samt Mads Severinsen.

Hjemmeholdet har foreløbig hentet 13 points i forårets kampe, og har dermed konsolideret positionen i toppen af rækken med nu 6 points ned til nummer 3, Kjellerup. Senest blev det til en yderst fortjent arbejdssejr over nedrykningstruede Hedensted, som i egen hule blev besejret 2-0 på mål af Steffen Andersen lige før pausen samt af Rasmus Harm i dommerens tillægstid.

Til kampen må Varde undvære såvel anfører Søren Nørgreen som Tobias Jeremiassen, der begge er på studierejser. Endvidere er hverken Esben Lauridsen eller Niklas Fyhn blevet deres skader kvit, mens Jesper Lund afsoner sin 2. karantænedag efter udvisningen mod Aarhus Fremad. Derimod er Rasmus Svennesen tilbage i truppen, mens Nicolaj Andreasen for første gang er udtaget til truppen med mulighed for debut.      

Cheftræner Søren Pallesen er selvfølgelig lidt ærgerlig over for første gang i foråret at være tvunget til at ændre i midteraksen i forsvaret i foråret. ”Ser vi bort fra premierekampen mod Lyseng er der kun scoret et enkelt mål mod os, mens vi har holdt målet rent 4 gange. Jeg er dog helt tryg ved den ændrede konstellation, og har fuld tillid til at vi kan fortsætte de flotte defensive takter”, lyder det fra cheftræneren.

”AaB holdet er kendt for at spille flot målsøgende fodbold, hvilket vi selvsagt vil forsøge at dæmme op for gennem hårdt arbejde, samtidig med at den offensive indstilling vil åbne mulighed for vores omstillingsspil, så jeg tror på, at alle 3 points forbliver i det sydvestjyske”, slutter cheftræneren.

Truppen har følgende udseende: Sune Nissen, Jeppe Carstensen, Kristoffer Sørensen, Steffen Andersen, Mikkel Knudsen, Jesper Svennesen, Simon Matras, Martin Thomsen, Søren Pallesen, Thomas Warmer, Rasmus Harm, Kasper Køhlert, Rasmus Svennesen og Nicolaj Andreasen.