Optakt Varde IF – BK Marienlyst

I lørdagens hjemmekamp med kampstart kl. 15.00 møder Vardes DS-hold en anden af nedrykkerne fra 2. Division nemlig Boldklubben Marienlyst.

BK Marienlyst blev stiftet som en ren fodboldklub i 1922, men i 1976 kom Volleyball afdelingen til, som har været en af de mest succesrige på herresiden de senere år. Klubben har således vundet 9 danmarksmesterskaber i perioden 2005 til 2017.

På fodboldsiden har klubben ligeledes haft sin storhedstid de sidste 10 år, hvor klubben havde et enkelt år i den næstbedste række i sæsonen 2013/14. Ellers har klubben været fast inventar i 2. division siden oprykningen i sæsonen 2010/11, men måtte forlade divisionsrækkerne efter sidste sæson, hvor man sluttede sidst i kvalifikationsrækken.

I den forbindelse måtte klubben sige farvel til en række spillere og havde hele 6 debutanter med sæsonpremieren ude mod Hedensted, som endte 0-1. Få dage senere tog holdet dog revanche, da man i Sydbank Pokalen på hjemmebane slog samme Hedensted med 3-1.     

I sidste weekend mødte holdet oprykningsfavoritterne fra SfB-Oure, som sejrede 1-0 efter en meget tæt kamp, hvor Marienlyst blev handicappet af, at én af holdets profiler Ronny Larsen blev udvist efter 10 minutters spil af 2. halvleg ved stillingen 0-0.

Marienlyst består af et meget ungt hold tilsat nogle enkelte erfarne spillere i form af fætrene Mathias og Morten Munk, Jonas Panduro Skærlund samt Nicolas Jørgensen, søn af den gamle B1913-topspiller Warly Jørgensen og bror til cheftræneren Kim Jørgensen.

For hjemmeholdet gælder det om at fortsætte takterne fra sidste weekend, hvor et andet nedrykkerhold Tarup/Paarup blev besejret med 3-1, efter en kamp, hvor Varde viste nogle af de gamle dyder fra succesåret 2018.

Cheftræner Søren Pallesen uddelte da også store roser til spillerne og er optimistisk forud for kampen mod Marienlyst: ”Kan spillerne finde det samme energiniveau som i sidste weekend og løfte hinanden er jeg ikke i tvivl om, at vi kan matche fynboerne. Om det så rækker til 3 points vil formodentlig blive afgjort af de små marginaler”.

”Det er min vurdering, at der ingen lette kampe bliver i år, så der skal en 100% indsats til i hver eneste kamp” slutter cheftræneren, som endnu ikke tør ligge sig fast på en målsætning for sæsonen.   

Til kampen er udtaget samme trup som til sidste weekend, dog med den undtagelse, at Peter Brix tørner ud for JS-holdet.

Truppen har følgende sammensætning: Lasse T. Kristiansen, Søren Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Viktor Skovby, Mathias Backs, Lasse Holm, Niclas Holm, Kenneth Kruse, Mikkel Blåholm, Mikkel Rohde, Simon Jelstrup, Jesper “mc” Christiansen, Nikolaj Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggaard.

 

Den 16. August 2019 af Ejgil Gammelgaard