Optakt Varde IF – BK Marienlyst

Lørdag med kampstart kl. 12.30 venter en ny spændende opgave for Vardes DS-hold på Sydbank Stadion, når holdet møder Boldklubben Marienlyst, som på forhånd var udpeget som en af oprykningsfavoritterne.

BK Marienlyst blev stiftet som en ren fodboldklub i 1922, men i 1976 kom Volleyball afdelingen til, som har været en af de mest succesrige på herresiden de senere år. Klubben har således vundet 9 danmarksmesterskaber i perioden 2005 til 2017.

På fodboldsiden har klubben ligeledes haft sin storhedstid de sidste 10 år, hvor klubben havde et enkelt år i den næstbedste række i sæsonen 2013/14. Ellers har klubben været fast inventar i 2. division siden oprykningen i sæsonen 2010/11, men måtte forlade divisionsrækkerne efter sæsonen 2018/19, og har siden da spillet i danmarksserien. Holdet sluttede på 1. pladsen i pulje 3 i sidste sæson, men måtte se sig slået i oprykningsspillet af Lyseng og Silkeborg KFUM.  

I sæsonen 2020/21 mødtes de to hold 2 gange, hvor Varde hjemme tabte med 5-1, mens den omvendte kamp i Odense endte med en 1-0 sejr til Varde.

Fynboernes cheftræner er den 43-årige tidligere Varde spiller, Lars Spinner Hansen, som afløste Thomas Thorhøj ved årsskifter 2020/21. Lars fik som 17-årig debut på EfB´s superligahold, men en langtidsskade ødelagde den professionelle drøm. Siden blev det til knap 175 kampe for Varde IF i 2. division og danmarksserien. Efter karrieren i Varde IF har han været træner for SGI´s JS-hold, Næsby BK´s hold i fynsserien samt senest 4 år i Bogense, som han førte op i fynsserien.

Fynboerne har indledt turneringen med 2 sejre over henholdsvis Hedensted (1-0) og B1913 (3-2), mens det er blevet til nederlag mod SfB-Oure FA (3-1) samt OKS (2-1). Derimod er holdet videre til 3. runde i Sydbank Pokalen efter sejr i 1. runde over FC Sydvest 05 Tønder, der blev besejret med 3-0, mens Slagelse B&I blev besejret med 3-1 i 2. runde.     

Vardes cheftræner Kasper Køhlert er da også helt på det rene med, at der venter en svær modstander med mange kvaliteter, som der skal dæmmes op for. ”Vi skal bygge videre på de positive takter fra kampen sidste søndag mod Aarhus Fremad samt ugens træningspas. Samtidig har vi fået Simon Olesen, Peter Brix, Søren Hermansen og Simon Jelstrup tilbage i truppen, som erstatning for Bogi (skadet), Mikkel Blåholm (afbud) samt Nikolaj Andreasen, der er på rejse resten af året”.

”Vi ser frem til en spændende kamp, hvor vi naturligvis går efter alle 3 points”, slutter cheftræneren.      

Varde stiller med følgende trup til kampen: Lasse T. Kristiansen, Mads Bonnén, Mathias Beest, Victor Wagner, Peter Brix, Simon Olesen, Lasse Holm, Simon Matras, Christian Hassing, Malthe Kilmark, Jonas Alsted, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Anders Lauridsen, Andreas Blåholm og Søren Hermansen.

 

Den 10. September 2021 af Ejgil Gammelgaard