Optakt Varde IF – B1913

Lørdag venter en ny spændende opgave for Vardes DS-hold, når B1913 er modstanderen på kunstgræsbanen ved Sydbank Stadion med kampstart kl. 15.00.

Fynboerne er inden weekendens spillerunde placeret på 5. pladsen i rækken med 12 points, og er uden sejr i de seneste 6 kampe. Holdet spiller dog mange uafgjorte kampe, og 4 ud af de seneste 5 kampe er endt uden en vinder. Senest blev det til 0-0 i hjemmekampen mod FC Sydvest 05 Tønder.

Hjemmeholdet har 4 points færre og er placeret på 8. pladsen i rækken. Bortset set fra 3 hold, som har skilt sig ud i toppen, er de resterende klubber dog placeret i et tæt midterfelt, som B1909 ligeledes fik kontakt med efter holdets sejr i sidste weekend over Varde.

Derfor skal der meget gerne en del points på tavlen for hjemmeholdet i de resterende 4 kampe i efteråret, alle mod hold fra midterfeltet, og hvoraf de 3 afvikles på hjemmebane.    

Med en enkelt undtagelse – Påsken 2018 – hvor Varde besejrede fynboerne med 8-1, er der sædvanligvis tale om særdeles jævnbyrdige opgør klubberne imellem. I sidste sæson var begge hold således med i nedrykningsspillet og sluttede med det samme antal points. Efterårets første opgør mellem de to hold på Campus Road var ligeledes en jævnbyrdig affære, hvor fynboerne dog trak det længste strå med en sejr på 3-2, men hvor Varde pressede hårdt på for en udligning i slutfasen.

For hjemmeholdet gælder det om at komme op på hesten igen og få skuffelsen fra sidste weekend´s nederlag på 4-1 til B1909 rystet af. Ifølge cheftræner Kasper Køhlert glæder spillerne sig også til at komme i gang: ”For os handler det om hvilken mentalitet vi møder op med. Vi skal vise hvad vi er lavet af, tro på egne evner, holde vores aftaler og arbejde stenhårdt som hold. Gør vi det, mener jeg at vi har gode muligheder”.

”Fynboerne er som regel yderst farlige i forbindelse med standardsituationer, hvor stort set alle frispark på modstanderens banehalvdel lægges ind i feltet. Det har vi snakket en del om, hvorledes vi dæmmer op for, og det har jeg stor tiltro til vil lykkes”, slutter cheftræneren.  

Til kampen råder Varde igen over forsvarsklippen Mikkel Blåholm, der er tilbage efter overstået karantæne, ligesom Andreas Blåholm også er tilbage efter en skadespause. Derimod har holdet måttet tage afsked med Simon Olesen, som har fået arbejde i København.      

Vardes trup til kampen: Lasse t. Kristiansen, Mads Bonnén, Mathias van Beest, Victor Wagner, Kasper Køhlert, Lasse Holm, Simon Matras, Mikkel Blåholm, Malthe Kimark, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Jonas Borgen Dahl, Bogi Høgnason Eriksen, Rasmus Bornhøft, Andreas Blåholm og Søren Hermansen.

 

Den 15/10-2021 af Ejgil Gammelgaard