Optakt Varde – FC Fyn

 

Steffen Andersen gør come back efter en længere skadespause

Søndag kl. 15.00 spiller Vardes 2. divisionshold forårets sidste hjemmekamp, hvor modstanderen er FC Fyn. Fynboerne sikrede sig som bekendt 1. pladsen i rækken i tirsdags ved selv at besejre Thisted, mens Varde slukkede Næsbys mulighed for at indhente FC Fyn ved at spille 2-2 i Næsby. 

Kampen har derfor ikke den store betydning for FC Fyn, hvor de altafgørende kampe nu er de to forestående play-off kampe mod vinderen af 2. divisions østrække. Cheftræner Jesper Tollefsen er dog klar i mælet forud for kampen: ”Vi tager til Varde for at vinde. Jeg forventer en meget svær kamp, og det bliver ikke nemmere af, at vi spiller i Varde, skulle jeg hilse og sige. De er ekstremt fysisk stærke og utroligt velorganiserede. Vi skal være meget opmærksomme på ikke at miste bolden i det opbyggende spil, for så straffer de os på kontrastød med Morten Smidt, som er pivhurtig”, udtaler han således til FC Fyns hjemmeside.

For hjemmeholdets vedkommende er målsætningen om en slutplacering i top 4 indfriet. ”Nu går vi efter at fastholde 3. pladsen i tabellen, og kunne vi køre foråret i gennem uden et eneste nederlag, vil det da være en ekstra fjer i hatten”, lyder det fra Vardes cheftræner forud for kampen. ”Tirsdagens kamp mod Næsby var en fremragende fodboldkamp i et opskruet tempo med stor underholdningsværdi. Jeg forventer en mindst ligeså underholdende kamp mod FC Fyn, så jeg er ikke i tvivl om, at der venter publikum en stor oplevelse på Sydbank Stadion søndag eftermiddag, hvor ikke mindre 3 af spillerne fra top 4 på topscorerlisten er på banen. Ud over vores egen Morten Smidt er det FC Fyns Casper Johansen og Mads Overgaard”. 

Flere af hjemmeholdets spillere har døjet med småskavanker op til kampen, men lørdagens test viste heldigvis at det var lykkedes Sundhedssektoren at få både Kasper Køhlert, Jesper Brinck og Morten Eggert Nielsen gjort klar til søndagens opgør. Steffen Andersen er tilbage i truppen efter en 4 ugers skadespause, og skubber dermed Jesper Lund ned på JS-holdet.

Uanset resultaterne i de sidste 2 kampe har Varde-mandskabet leveret en fremragende præstation i sæsonen 2011/12. Hvor man i sidste sæson først klarede frisag i sidste spillerunde med hjælp udefra er det i indeværende sæson blevet til blot 3 nederlag i de hidtil spillede kampe. Specielt Sydbank Stadion har nærmest været en uindtagelig bastion for modstanderne i denne sæson. Foreløbig er det blevet til 9 sejre, 4 uafgjorte kampe samt et enkelt nederlag. Målscoren er så flot som 23-12.    

For publikum er søndagens kamp også den sidste mulighed for at tage afsked med flere af hjemmeholdets spillere. Det ligger således helt fast, at Steffen Silberbauer, Casper Homann og Rene Deigaard stopper i Varde, når forårssæsonen er slut, mens der stadigvæk hersker tvivl om Tommy Ladefoged, Jesper Brinck og Stephen Jørgensen, som alle har søgt ind på studier i Aarhus. 

Vardes trup til kampen: Tommy Ladefoged, Rasmus Jessen, Jesper Brinck, Kasper Køhlert, Steffen Andersen, Jesper Svennesen, Jonas Sømmerly, Morten Smidt,  Casper Homann, Steffen Silberbauer, Stephen Jørgensen, Rasmus Harm, Morten Eggert Nielsen, Esben Lauridsen og Marc Simested.

 

Den 9. Juni 2012 af Ejgil Gammelgaard