Optakt Varde – FC Svendborg

Rasmus Jessen forventer en tæt kamp, men går efter alle 3 points

Lørdag kl. 15.00 spiller Vardes 2. divisionshold mod FC Svendborg på Sydbank Stadion.

Begge hold er placeret i den sjove del af rækken. Hjemmeholdet forsvarede i sidste weekend 3. pladsen med en ude sejr på 1-0 over Skovbakken, mens fynboerne indtager 6. pladsen i rækken, efter at holdet hjemme dog måtte se sig besejret af Thisted med 1-0. Kampene mellem de to hold er som regel meget lige og intense, og der er derfor ikke tvivl om, at der venter publikum en særdeles spændende kamp.       

Efter Svendborgs tilbagevending til divisionsrækkerne i 2008 har holdene mødtes 7 gange. Fynboerne har trukket sig sejrrigt ud af kampene 4 gange – alle på Høje Bøge Stadion – mens opgørene på Sydbank Stadion er endt med en enkelt sejr til Varde, samt to uafgjorte kampe. Det seneste opgør på Sydbank Stadion endte 3-3 efter en dramatisk kamp, hvor Peter Risager først udlignede dybt inde i overtiden, efter at hjemmeholdet havde været nede med 3-1 med en spiller i undertal, efter Kasper Køhlerts nødbremse.   

FC Svendborg er kommet godt igennem den første halvdel af forårssæsonen, hvor holdet med 14 points på kontoen er avanceret fra 9. pladsen til 6. pladsen. Holdet har da også været begunstiget af, at ingen spillere forsvandt i vinterpausen samtidig med, at den tidligere anfører Julian Johnsson er kommet til som assistenttræner.

Varde har præsteret særdeles flot i forårets kampe. Holdet er fortsat ubesejret, med 5 vundne kampe og 3 uafgjorte. Holdet er da også samtidig avanceret fra en 6. plads efter efterårets kampe til nu en 3. plads med hele 10 points ned til Aarhus Fremad på 5. pladsen. Det er således et Varde mandskab med stor vindermentalitet der går på banen, men samtidig et hold, som går ind til hver en opgave med stor ydmyghed.

Anfører Rasmus Jessen ser da også Svendborg som et rigtig godt fodboldhold. ”På deres gode dage kan de sagtens bide skeer med de allerbedste hold i rækken. Vi har jo efterhånden mødt dem en del gange og jeg synes egentlig at de har kvalitet på alle pladser”, lyder det således fra anføreren forud for kampen. ”Vi går dog efter alle 3 points, det er vores helt klare mål. Det bliver en tæt kamp, men vi er blevet dygtige til at slå til når chancen byder sig og stå solidt i den bageste kæde. Vi har vundet helt utroligt mange kampe med 1 mål i denne sæson, så jeg kan da ikke se hvorfor vi ikke kan det igen. Kan vi levere en ligeså god holdpræstation som i Skovbakken, er vi godt på vej”, slutter Rasmus Jessen.

Hjemmeholdet stiller med samme trup, som i sidste weekends kamp mod Skovbakken, idet Kasper Køhlert dog vender tilbage efter udstået karantæne, mens Marc Simested overtager reservemålmandstjansen. Steffen Andersen er således stadigvæk ude med en fiberskade.  

Vardes trup til kampen: Tommy Ladefoged, Søren Nørgreen, Rasmus Jessen, Jesper Brinck, Kasper Køhlert, Jesper Svennesen, Jonas Sømmerly, Morten Smidt, Rene Deigaard, Casper Homann, Steffen Silberbauer, Stephen Jørgensen, Rasmus Harm, Morten Eggert Nielsen, Esben Lauridsen og Marc Simested

 

18. Maj 2012 af Ejgil Gammelgaard