Optakt Varde – FC Skanderborg

Så ruller fodbolden igen. Vardes 2. divisionshold inleder sæsonen lørdag eftermiddag kl. 15.00 på Sydbank Stadion, hvor nyoprykkerne fra Skanderborg kommer på besøg.

FC skanderborg vandt suverænt danmarksseriens pulje 3 i den forgangne sæson, hvor det blev til 65 points i 26 kampe, og med kun et enkelt nederlag. Gæsterne kommer derfor utvivlsomt med den kampgejst, der er karakteristisk for et nyoprykket mandskab, og er derfor ikke lige netop ønskemodstanderen i  præmierekampen. Varde stiftede bekendtskab med holdet i sidste års pokalturnering, hvor det som bekendt blev til et klart nederlag på 3-1, så der ingen tvivl om, at der venter hjemmeholdet en hård fight.  

Skanderborg mandskabet, som trænes af den tidligere AGF´er Claus Christiansen, er et fysisk stærkt mandskab og på papiret væsentlig mere rutineret end hjemmeholdet med en gennemsnitsalder, der ligger 4-5 år højere end Varde holdets. Forsvaret styres af den 34-årige Kasper Rasmussen med en superliga fortid i såvel Silkeborg og Randers FC. Offensivt har holdet et par giftige herrer i den 33-årige Kim Rasmussen samt den 10 yngre Mathias Schjødt, der i sidste sæson scorede henholdsvis 17 og 21 gange danmarksserien. Dertil kommer den tidligere Brabrand spiller Daniel Flyger, som er tilbage efter en langvarig skadespause.     

Hjemmeholdet skal forsøge at leve op til sidste sæsons flotte 3. plads i 2. division vest. Forudsætningerne har dog ændret sig en del i sommerpausen, hvor holdet har måttet vinke farvel til hele 7 spillere, mens 8 nye er kommet den modsatte vej. Jesper Brinck, Casper Homann og Steffen Silberbauer tørner alle 3 ud for Brabrand i den nye sæson, Jonas Sømmerly og Søren Smedegaard er skiftet til SGI, mens det er ukendt hvor Rene Deigaard og Tommy Ladefoged spiller. Nye i truppen er Jakob Riber, Kristian Skov, Niklas Fyhn og Rasmus Lindhardt alle fra EfB, målmanden Andre Christiansen fra Sønderjyske, Lennart Borgvardt fra IF 92, samt de to nyoprykkede 1. årsseniorer af egen avl Martin Thomsen og Morten Gregersen.     

Målsætningen for efterårssæsonen er en placering i den bedste halvdel, men ifølge cheftræner Jørn Bach er en top 6 placering realistisk. ”Efter min mening er den nye trup lige så god som i sidste sæson, den er bare 2 år yngre”, lyder det således fra cheftræneren, som har været særdeles tilfreds med sæsonopstarten og de 3 testkampe, hvor de blev til sejre på henholdsvis 4-1 og 5-1 over Middelfart og Ringkøbing, mens kampen mod EfB´s reservehold endte med et nederlag på 2-0.

Til præmierekampen må Varde se bort fra Steffen Andersen, Stephen Jørgensen samt Søren Nørgreen, som alle 3 er på skadeslisten, mens Niklas Fyhn er ude med karantæne og Jesper Lund er bortrejst på ferie. Til gengæld har den tidligere Varde spiller Nicolai Lewandowski indvilliget i at stå til rådighed for holdet i sæsonopstarten inden turen går videre til New York. Nicolai har masser af 2. divisionsrutine fra henholdsvis Kolding FC, B 1909, Næsby og senest Vanløse.   

Vardes trup til kampen: Andre Christiansen, Nicolai Lewandowski, Rasmus Jessen, Morten Gregersen, Kasper Køhlert, Jesper Svennesen, Martin Thomsen, Morten Smidt, Rasmus Lindhardt, Lennart Borgvardt, Jakob Riber, Kristian Skov, Rasmus Harm, Morten Eggert Nielsen, Esben Lauridsen, Marc Simested.

 

3. August 2012 af Ejgil Gammelgaard