Optakt Varde – Esbjerg fB

Der venter publikum et spændende lokalopgør, når Varde og Esbjerg fB tørner sammen onsdag aften kl. 19.00 på Sydbank stadion.

Udover at der er tale et lokalopgør vil der være utvivlsomt mange kampe i kampen, da hovedparten af spillerne kender hinanden, og de fleste af Varde spillerne har spillet i Esbjerg fB på et tidligere tidspunkt i karrieren.

Esbjergenserne har kun hentet et enkelt point i forårets 6 kampe og ligger isoleret i bunden af tabellen med 11 points med 8 points op til FC Sønderborg på næst sidstepladsen og yderligere 3 points op til den rigtige side af stregen.

På papiret burde det derfor være en overkommelig opgave for hjemmeholdet, men når det drejer sig om lokalopgør lyver tabellen, og det bliver helt sikkert tale om et tæt opgør om håneretten. Esbjergenserne vandt da også det seneste opgør i efteråret med 1-0.

For Varde holdet gælder det om at komme tilbage på sejrskurs efter det ærgerlige nederlag til Kolding Boldklub, hvor man sad tilbage med en klar fornemmelse af, at det var en kamp vi burde have vundet grundet et såvel spillemæssigt som chancemæssigt overtag.

”Målsætningen er stadigvæk at vi er det hold, der henter flest points i forårets kampe” lyder det fra cheftræner Søren Pallesen, som ikke lægger skjul på, at alle 3 points skal forblive i Varde. ”Vi dummer os ikke igen, som vi gjorde i sidste minut i det seneste opgør”, lyder det sejrssikkert fra cheftræneren.

En sejr til Varde holdet er ligeledes nødvendigt, såfremt man vil hænge på subtoppen, der udgøres af Kolding Boldklub og B1909, som for 1 kamp mere har et forspring på henholdsvis 6 og 5 points.

Til kampen må trænerstaben se bort fra Nicolaj Andreasen og Nicolai Forst Jensen, som begge er ude med karantæne, mens Mikkel Rohde og Rasmus ”mc” Christiansen stadigvæk er ukampdygtige som følge af skader.

Det betyder formodentlig at Joachim Puggaard, som er blevet klar igen, indtager sin vanlige plads i venstre forsvarside, mens Mikkel Knudsen starter inde på den centrale midtbane.

Esbjergenserne må undvære begge de to tidligere Varde spillere, Kristian Skov og Jakob Riber. Førstnævnte er ude med karantæne, mens sidstnævnte er forhindret.

Da der er tale om et vaskeægte lokalopgør med mange relationer spillerne imellem er der garanti for en kamp med stor nerve og intensitet, som forhåbentligt vil trække mange tilskuere på lægterne.

Varde stiller med følgende trup til kampen: Lasse T. Kristiansen, Søren Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Thomas Kirkegaard Jensen, Mikkel Knudsen, Mathias Dahl, Mathias Backs, Lasse Holm, Kenneth Lund, Oliver Østergaard, Simon Jelstrup, Niclas Holm, Jakob Andreasen, Sune Nissen og Joachim Puggaard.

 

Den 8. Maj 2018 af Ejgil Gammelgaard