Optakt Varde – B1909

Lørdag kl. 15.00 venter et nyt spændende opgør på Sydbank Stadion, hvor Varde møder traditionsklubben B1909, som for alvor stjal fodboldens avisoverskrifter først på ugen.

Som led i en skattesag har Fodboldens Disciplinærinstans valgt at trække 18 point fra B1909´s Danmarksseriehold – fordelt med 9 points i indeværende sæson og ligeledes 9 points i den efterfølgende sæson. Samtidig tildeles klubben en samlet bøde på 50.000 kroner.

DBU begrunder straffen med, at det efter Skats undersøgelse kan lægges til grund, at stort set samtlige spillere i perioden fra 2012 til 2017 har været trænere i klubben sideløbende med, at deres primære funktion var som spillere på klubbens førstehold i B1909, og for de fleste spillere var der derfor realitet i udbetalingerne som kørselsgodtgørelse.

B1909 har taget dommen til efterretning og fratrækkes de 9 points, når appelfristen er udløbet. Holdet har derfor reelt set kun 4 points, og indtager en delt sidste plads sammen med Viborg FF.

Det bliver spændende at se, hvilken indvirkning dommen har på cheftræner Thomas Thorhøjs tropper på lørdag. Sportsligt har holdet klaret sig pænt i efteråret efter at holdet i sommerpausen måtte sige farvel til flere profiler. Blandt profilerne som forsvandt var bl.a. Marc Gangia, som voldte Varde defensiven store problemer i forårets næstsidste kamp, hvor fynboerne vandt med hele 6-2 på Sydbank Stadion, samt den mangeårige anfører Jacob Mouritsen, som har indstillet karrieren.

Hjemmeholdet er uden sejre i de seneste 3 kampe, og de nærmeste forfølgere har nu fået lukket hullet til Varde, som dog stadigvæk indtager 1. pladsen på en bedre målscore end de nærmeste forfølger SfB-Oure FA, som også har 20 points.

Det er især offensiven der har haltet, hvor det kun er blevet til 2 scoringer i de 3 seneste kampe. I de samme 3 kampe har defensiven kun lukket 3 mål, hvoraf de 2 har været på lidt unødvendige straffespark.

Træningen i den forløbne uge har ifølge cheftræner Søren Pallesen da også primært haft fokus på det offensive spil: “Vi skal være i stand til generere flere målchancer, også selv om modstanderne står dybt, som vi så det sidste lørdag mod Kolding B”.

”Vi ser frem til de sidste 4 runder i efteråret, men for at det skal blive rigtig sjovt skal alle 3 points i hus på lørdag”, slutter cheftræneren, som har Simon Jelstrup tilbage på holdet efter en skade. Derimod er Mikkel Knudsen fortsat ude med en brækket tå, mens Nicolaj Andreasen afsoner den sidste af de to karantænedage.

Vardes trup til kampen: Sune Nissen, Søren Jelstrup, Kristoffer Sørensen, Peter Brix, Mathias Backs, Lasse Holm, Kenneth Kruse, Mikkel Blåholm, Mikkel Rohde, Simon Jelstrup, Jakob Andreasen, Joachim Puggaard, Rasmus “mc” Christiansen, Nicolai Forst og Bogi Høgnason Eriksen.

 

Den 12. Oktober 2018 af Ejgil Gammelgaard