Optakt Varde – Aarhus Fremad

Endelig ruller fodbolden igen på Sydbank Stadion, hvor Vardes 2. divisionshold lørdag eftermiddag møder rækkens duks, Aarhus Fremad. Kampen fløjtes i gang som sædvanlig kl. 15.00.

Aarhus Fremad havde et forrygende efterår, hvor det blev til 36 points i 15 kampe, og holdet sluttede da også helt i top med et forspring på 5 points ned til Marienlyst på 2. pladsen. Efter de to første kampe i foråret er forspringet dog reduceret til 2 points, efter at aarhusianerne tabte premierekampen mod Otterup, og i sidste weekend besejrede FC Skanderborg, mens Marienlyst har hentet fuld hus i de to første runder.

Gæsterne i morgendagens kamp er dog stadigvæk favoritter til at snuppe oprykningen, da truppen fra efteråret er intakt. Endvidere viste holdet topscorer Peter Rask Jensen  forrygende form i sidste weekends opgør mod FC Skanderborg, hvor han med et vaskeægte hat trick sikrede sejren på 3-0. Det er således et tophold med selvtilliden i orden, der lørdag venter Vardes unge mandskab.

Til gengæld kan hjemmeholdet i følge cheftræner Jørn Bach spille helt frit. “Der er ikke de store forventninger til os forud for kampen. Selv den lokale Erhvervsklub er skeptisk, i det kun 12 ud af 43 deltagere i tipskonkurrencen tror på hjemmesejr, mens 20 tror på en udesejr. Vi vil dog gøre alt for gøre et godt indtryk i den første hjemmekamp, og selv om vi har dyb respekt for aarhusianerne så er intet umuligt. I lørdags klarede vi 2-2 i Thisted, hvor vi normalt aldrig får point(s) med hjem fra. Endvider kan det give os en lille fordel at kampen i morgen spilles på græs, hvor Aarhus Fremad har spillet sine første 2 kampe på kunstgræs, lyder det fra cheftræneren.

Statistikken er da også i hjemmeholdets favør, i det 4 ud af de sidste 5 opgør på Sydbank Stadion er endt med  Varde sejr, mens arhusianerne har trukket det længste strå i 3 ud af 5 kampe på Riisvangens Stadion. Efterårets kamp i Aarhus endte således med en overbevisende sejr til hjemmeholdet på 5-1, hvor Varde-holdet var statister i kampens indledende fase, og kom bagud 2-0 inden der var spillet 10 minutter.

Til forårspremieren på Sydbank Stadion må Varde undvære Steffen Andersen, som endnu ikke har overvundet sin ankelskade, mens Aarhus Fremad har Alexander Møller i karantæne.

Vardes trup til kampen: André Christiansen, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Niklas Fyhn, Kasper Køhlert, Fiton Durguti, Rasmus Lindhardt, Jakob Riber, Kristian Skov, Jesper Lund, Jack Holt, Rasmus Harm, Morten Eggert Nielsen, Emil Sørensen,  Jonas Flind Christensen.        

 

19. April 2013 af Ejgil Gammelgaard