Optakt Thisted FC – Varde IF Elite

Steffen Andersen ikke klar til premierekampen

Efter mere end 5 måneders turneringspause tager Thisted og Varde hul på forårssæsonen lørdag eftermiddag på Sparekassen Thy Arena i Thisted, hvor kampen fløjtes i gang kl. 15.00.

Begge hold havde et skuffende efterår. Hvor Thisted inden sæsonen meldte ud at man gik efter oprykning, var Varde var lidt mere beskeden med en målsætning om at slutte i den bedste halvldel. Begge hold har dog undervejs været nødt til at revidere målsætningen, og nu hedder det en slutplacering i bedste halvdel for Thisteds vedkommende og overlevelse for Vardes vedkommende.

Før kampen indtager Thisted 9. pladsen med 20 points, mens Varde med FC Sydvests ene point i kampen mod Brabrand i sidste weekend røg ned på sidstepladsen, hvor holdet har 12 points.  Kigger man på resultaterne fra efteråret kunne forskellen dog sagtens have været meget mindre. Begge hold tabte 7 kampe, men hvor Thisted kun spillede 2 kampe uafgjort, havde Varde hele 6 af slagsen.

Begge holds trænere ser frem til endelig at komme i gang efter den længste opstartsfase i mands minde. Begge mandskaber har af vejrmæssige årsager stort set udelukkende afviklet testkampene på kunstgræs, så det bliver markant anderledes at tørne ud på græs lyder det samstemmende fra begge lejre.

Cheftræner Jørn Bach betragter opgøret som en gratis kamp, hvor Varde holdet kun kan overraske positivt. “Sparekassen Thy Arena er ikke der jeg har hentet flest point. Det er som at komme til en borg, hvor der virkelig er vanskeligheder fra start til slut” udtaler han forud for kampen. “Dog er det vigtigt for os komme godt ordentligt afsted i det første opgør, selv om forventningerne ikke er så store. Vi kommer op og spiller frisk fra fad, og håber på at hente noget, men må samtidig være realistiske og sige, at det er et svært sted at spille”, fortsætter cheftræneren. som dog også har bidt mærke i, at Thisted langt fra var usårlige på hjemmebane i efteråret, hvor det blev til 4 nederlag.

Med undtagelse af den ankelskadede Steffen Andersen er hele truppen klar, og cheftræneren har valgt følgende 15 spillere til kampen i Thy: André Christiansen, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Niklas Fyhn, Kasper Køhlert, Fiton Durguti, Rasmus Lindhardt, Jakob Riber, Kristian Skov, Jesper Lund, Jack Holt, Rasmus Harm, Morten Eggert Nielsen, Emil Sørensen og Brian Heller.  

De 4 nytilkomne spillere i vinterpausen er således alle med i bussen til Thisted, og mon ikke et par af dem er med i startopstillingen.      

 

12. April 2013 af Ejgil Gammelgaard