Optakt Nørresundby FK – Varde IF

Med resultatet 2-2 i lørdagens kamp mellem Viby og OKS må Varde tage til takke med en plads i slutspillet om nedrykning. Både OKS og Varde sluttede med 30 points i rækken, men OKS havde en måldifference, der var 4 mål bedre end Vardes og sluttede derfor på den attraktive 4. plads.

Slutplaceringen som nr. 5 betyder, at Varde indleder slutspillet tirsdag aften med en udekamp i Nr. Sundby kl. 19:00. Skandaløs dårlig turneringsplanlægning af DBU, som betyder at Varde må undvære 4 spillere fra startformationen i den seneste kamp mod Kolding Boldklub og besætte udskiftningsbænken med 4 U19 spillere.

DBU Sjælland mistede tilsyneladende fuldstændig turneringsoverblikket i forbindelse med at grundspillet lakkede mod enden. For det første gav man tilladelse til udsættelse af kampe i de sidste runder, hvilket medførte at de sidste kampe i grundspillet først blev afviklet lørdag den 22. Maj, hvor det var meningen at 1. runde i slutspillet skulle afvikles. Dernæst flyttedeman 1. runde i slutspillet til en hverdagsaften uden at revidere turneringsplanen og tage hensyn til geografien for de hold, som nu fik en ekstra hverdagsudekamp.

Forud for turneringsopstarten den 1. April blev det ellers fra DBU´s side meldt ud, at man ville tilstræbe at kampe på hverdagsaftener blev afviklet som lokalopgør. Nu er det jo lidt vanskeligere med lokalopgør i Jylland og Fyn, men for Vardes vedkommende var Herning Fremad og Tjørring IF da  oplagte muligheder.

Forhåbentlig gives der ikke tilladelse til kampudsættelser i slutspillet, hvilket nemt kunne medføre kampe ind i Juli måned. Når der kan afvikles Superliga kampe, hvor adskillige spillere er ude med Cowid19, må det også være muligt at udvikle en DS-kamp.

Udover Kasper Køhlert, Viktor Skovby, Nicolai Forst og Mikkel Blåholm fra startformationen i Kolding – må Varde også undvære Jesper “mc” Christiansen, Jeppe Aarhus samt Bogi Høgnason Eriksen, som alle er forhindret i at spille en hverdagsaften i Nr. Sundby.

 

Den 24. Maj 2021 af Ejgil Gammelgaard