Optakt Næsby Boldklub – Varde IF Elite

Vardes 2. divisionshold skal lørdag en tur til Fyn, hvor holdet kl. 15.00 møder Næsby på Næsby Stadion.

Begge hold havde en forrygende sidste sæson, hvor det blev til en slutplacering i 2. division vest som henholdsvis nr. 2 og 3 efter nu konkursramte FC Fyn.  Fynboerne var derfor også blandt favoritterne til oprykning i denne sæson, men holdet har skuffet en del og ligger pt på en 5. plads i tabellen med 14 points op til Aarhus Fremad og Marienlyst i spidsen af rækken.

Varde har skuffet en hel del mere og ligger med 6 kampe igen på sidstepladsen med 15 points, og hele 8 points op til Kjellerup, som ligger lige over stregen. FC Sydvest har ligeledes 23 points, og indtager play-off pladsen. Kampen må derfor retfærdighedsvis betegnes som absolut sidste udkald for det unge Varde-mandskab, såfremt der fortsat skal være et realistisk håb og ikke blot en matematisk mulighed for overlevelse.

Formmæssigt har Næsby et klart overtag med 3 sejre i de sidste 4 kampe, men statistisk har Varde altid haft et godt tag på Næsby, når kampen spilles på den relative lille bane på Stærehusvej, og er således ubesejret i de sidste 5 kampe her, hvoraf 3 dog er endt uafgjort. Seneste kamp i forsommeren 2012 endte således 2-2. 

Spillertruppen og trænerstaben tror da også fortsat på, at det hedder divisionsfodbold til efteråret. “Sammenlignet med de øvrige hold i den nederste halvdel af rækken mangler vi blot heldet til at løbe ind i stimen med 3 sejre i træk, som flere af de andre hold har præsteret i foråret. Den mulighed har vi fortsat, og derfor vil vi gøre alt for at hente forårets første sejr i Næsby” lyder det fra cheftræneren. “Vi føler os godt forberedt til opgøret og har et par overraskelser i startformationen”, slutter cheftræneren.

Til kampen må Varde undvære Kasper Køhlert og Rasmus Harm, der begge er karantæneramt, mens Rasmus Lindhardt fortsat er skadesramt. Endelig har André Christiansen meldt afbud af private årsager. Truppen har følgende udseende: Jeppe Carstensen, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Niklas Fyhn, Morten Gregersen, Steffen Andersen, Martin Thomsen, Jakob Riber, Kristian Skov, Rasmus Holt, Jesper Lund, Morten Eggert Nielsen, Simon Matras, Jonas Flindt Christensen, Emil Sørensen og Marc Simested. 

 

24. maj 2013 af Ejgil Gammelgaard