Optakt Lyseng IF – Varde IF Elite

Vardes DS-hold tager fredag aften hul på turneringen. I premierekampen på udebane venter Lyseng IF, hvor kampen fløjtes op kl. 19.00.

Aarhusianerne var i den seneste sæson med i oprykningskampen til 2. division til og med sidste spillerunde, hvor man trods en komfortabel sejr på 5-0 over Holstebro måtte sig sig overhalet af Odder, der i sidste spillerunde slog rækkens vinder Kolding IF. På forhånd må Lyseng da også betragtes som en af de seriøse bejlere til én af de to oprykningspladser i puljen.        

Lyseng trænes af den tidligere AGF´er Mick Andreasen, som på CV´et har kampe på diverse ungdomslandshold samt Superligaen, og som sikrede klubben oprykning fra jyllandsserien til DS-rækken i sæsonen 2011/12, som var hans i klubben.

Det seneste opgør mellem Varde og Lyseng ligger tilbage til sæsonen 2006/07, hvor opgøret i første runde i pokalturneringen sluttede med en 2-1 sejr til Varde over det daværende serie 1 hold.

 For Vardes vedkommende er kampen den første udfordring i bestræbelserne på at vende tilbage til divisionsrækkerne. I sommerpausen har klubben taget afsked med Jakob Riber, Kristian Skov og Emil Sørensen, mens de rutunerede kræfter Rasmus Jessen, Jesper Svennesen og Simon Sommer er vendt tilbage. Nye i truppen er endvidere Tobias Jeremiassen, der kommer fra FCM´s U-19 ligamandskab samt Rasmus Svennesen, der var anfører på EfB´s U-19 ligamandskab. Endelig indgår assistenttræner Søren Pallesen ligeledes i truppen, som også tæller målmandsveteranen Brian Heller. Der er således tale om en væsentlig mere rutineret trup sammenlignet med forårets baby mandskab, som desværre ikke bestod prøven.        

I træningskampene forud for sæsonstarten har holdet spillet lige op mod divisionsmandskaberne fra henholdsvis Middelfart og Ringkøbing, mens det i den sidste testkamp lykkedes at besejre Kolding B. med 2-1 på en flot slutfase, hvor begge Varde mål faldt indenfor de sidste 5 minutter af kampen.

Til kampen fredag aften må Varde undvære Jack Holt, som har meldt afbud, men ellers har truppen følgende udseende: Brian Heller, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Niklas Fyhn, Kasper Køhlert, Steffen Andersen, Jesper Svennesen, Martin Thomsen, Tobias Jeremiassen, Rasmus Jessen, Søren Pallesen, Rasmus Harm, Morten Eggert, Simon Matras.   

 

8. August 2013 af Ejgil Gammelgaard