Optakt Kjellerup – Varde

Vardes 2. divisionshold indleder onsdag aften den første af 3 onsdagskampe i træk. I første omgang gælder det Kjellerup på udebane, hvor kampen fløjtes i gang kl. 18.30 på Bjergets Idrætsanlæg.

Kjellerup med Ralf Petersen som ny cheftræner er kommet godt fra land i forårets 3 spillede kampe, hvor det efter nederlag til Skovbakken i den første kamp er blevet til sejre på 2-0 over henholdsvis FC Sydvest og Næsby. Med disse resultater er holdet rykket op på en 11. plads i tabellen med 21 points, og synes således ikke at lide et afsavn efter tabet af topscorer Sebastian Moneron og Lukas Enevoldsen, som begge fulgte med den tidligere cheftræner Tom Søjberg til Brabrand. Holdets største profil er ubetinget den tidligere landsholdsspiller, nu 35-årige Thomas Røll, som har overtaget assistenttræner jobbet efter netop Ralf Petersen, som indstillede den aktive karriere i vinterpausen.

Mens Kjellerup nok ikke vil være helt så utilfreds med det ene point i kampen ser situationen anderledes alvorlig ud for Varde. Med kun 13 points og et spring på 5 points op til BSV, der befinder sig lige over stregen, er Varde tvunget til at satse målrettet på at hente alle 3 points. Med den nuværende placering tæller et enkelt point ganske enkelt for lidt. Det er nu og ikke mindst de næste to kampe, der af cheftræner Jørn Bach  alle betegnes som pokalkampe,  at det unge talentfulde mandskab for alvor skal vise, at man har niveauet, skarpheden i felterne samt viljen til fortsat at spille divisionsfodbold.

Selv om det blev til 0-3 nederlag til duksen fra Aarhus Fremad i lørdagens kamp på Sydbank Stadion viste holdet glimrende takter ikke mindst i 1. halvleg, og omstændighederne omkring målet til såvel 1-0 som 2-0 har jeg svært ved at forestille mig skulle gentage sig i andre af forårets kampe. Cheftræner Jørn Bach har da heller ikke tøvet med at give genvalg til hele truppen fra lørdagens kamp som er suppleret med Martin Thomsen, Jeppe Carstensen og Simon Matras. Truppen har dermed følgende udseende: 

André Christiansen, Jeppe Carstensen, Søren Nørgreen, Kristoffer Sørensen, Niklas Fyhn, Kasper Køhlert, Fiton Durguti, Martin Thomsen, Rasmus Lindhardt, Jakob Riber, Kristian Skov, Jesper Lund, Jack Holt, Rasmus Harm, Morten Eggert Nielsen, Simon Matras, Jonas Flindt Christensen og Emil Sørensen.

De 3 indbyrdes kampe mellem Kjellerup og Varde i divisionen har resulteret i en enkelt sejr til Varde, mens de to seneste opgør er endt uafgjort. Det seneste opgør på Sydbank Stadion sluttede således 2-2, efter at hjemmeholdet havde været foran 2-0.    

 

23. April 2013 af Ejgil Gammelgaard