Optakt FC Sydvest – Varde IF Elite

I tredjesidste spillerunde skal 2. divisionsholdet en tur til det sønderjyske, hvor oprykkerne fra FC Sydvest tager i mod. Kampen spilles ved Klosterhallen i Løgumkloster med kampstart kl. 15.30. 

FC Sydvest blev stiftet i 2005 som en overbygning for de fire moderklubber, Ballum IF, Bredebro IF, Løgum IF samt Tønder SF. Holdet startede tilværelsen i Serie 2, men er på 6 år rykket op i divisionsrækkerne. Holdet trænes af den tidligere OB-, Silkeborg- og Kolding-spiller  Ulrik Pedersen.

Sønderjyderne fik en svær start på sæsonen, hvor det blev til nederlag i de første 5 kampe. Siden er det dog gået betydelig bedre med sejre over Middelfart og senest Skovbakken i sidste weekend, mens det er blevet til uafgjort mod henholdsvis Marienlyst og Næsby.

Begge hold er før kampen placeret under stregen med henholdsvis 8 og 10 points, så det er svært at komme udenom, at kampen har kolossal stor betydning for begge holds vedkommende. I begge lejre forventes der da også en intens og hård fight, hvor pointsene er vigtiggere end skønhedskaraktererne.

Cheftræner Jørn Bach er da også optimistisk før kampen: “Selv om det aldrig er let at spille syd for Kongeåen, er vi denne gang i stand til at møde op i stort set stærkeste opstilling, så jeg har tiltro til, at vi kan hente alle 3 points med hjem fra Løgumkloster. Nemt bliver det dog ikke, så vi skal være skarpe i duelspillet, og ligge et konstant pres på sønderjyderne, så skal mulighederne nok komme. Skal vi komme tilfredsstillende ud til vinterpausen kræver det point(s) i hver af de sidste 3 kampe, det pres bør og skal vi kunne håndtere”, slutter cheftræneren.  

Med undtagelse af Rasmus Harm, som er karantæneramt, stiller Varde med næsten samme trup som til sidste weekends opgør mod Næsby. I stedet for Rasmus Harm vender Niklas Fyhn tilbage fra karantæne, mens den tidligere Vejle- og Kolding-spiller Jeppe Aagaard for første gang er med i truppen og erstatter Jacob Bähr.  

Vardes trup: Jonas Flindt Christensen, Søren Nørgreen, Rasmus Jessen, Niclas Fyhn, Kasper Køhlert, Steffen Andersen, Jesper Svennesen, Martin Thomsen, Morten Smidt, Rasmus Lindhardt, Lennart Borgvardt, Jakob Riber, Kristian Fyhn, Jesper Lund, Morten Eggert, Esben Lauridsen, Marc Simested og Jeppe Aagaard.

 

26. Oktober 2012 af Ejgil Gammelgaard