Oprykningen glippede i denne weekend

Sune Nissen - Westwind
Sune Nissen blev Vardes redningsmand med en fremragende redning dybt inde i tillægstiden

Det lykkedes ikke Vardes DS-hold at sikre sig oprykningen i 4. sidste spillerunde. Dels skuffede holdet selv ved kun at opnå 1-1 i udekampen mod VRI og dels vandt begge forfølgere, Kjellerup og Viby, deres respektive kampe.

Startformationen var ændret på mange pladser i forhold til sidste weekends kamp mod Vejgaard. Tobias Jeremiassen var tilbage på højre back positionen efter 3 kampes fravær, hvorved Niklas Fyhn blev skubbet frem på en lidt uvant rolle som højre kant, hvor han afløste Jeppe Carstensen. Rasmus Svennesen afløste den skadede Jesper Svennesen på venstre back positionen, mens Esben Lauridsen var rykket helt i front, hvor han afløste Rasmus Harm. Det gav plads til Martin Thomsen i startformationen på venstre kant, mens Jesper Lund afløste den skadede Steffen Andersen i front.

Varde åbnede dog kampen ganske aggresivt, og allerede i det 2. minut følte man sig snydt for et straffespark begået mod Jesper Lund. Presset mod hjemmeholdets forsvar fortsatte i de følgende minuttter, men stik imod spillet  lykkedes det VRI at bringe sig foran efter 10 minutters spil. Et halvkikset frisparksindlæg ind i feltet blev ikke clearet af op til 3 Varde forsvarsspillere, og pluselig var Morten Biede helt fri foran Vardes mål, og han scorede sikkert hos en sagesløs Sune Nissen, som hermed måtte kapitulere efter at have holdt målet rent i 603 minutter.

Minuttet efter brød Esben Lauridsens skade i baglåret op igen, og han måtte lade sig udskifte med Rasmus Harm.

Den sidste halve time af 1. halvleg var nærmest ren indianerfodbold, hvor der næsten udelukkende blev sparket lange bolde fra forsvaret op til angrebet. Den tilmodighed, som Varde-holdet har udvist i mange af forårets kampe blev fuldstændig glemt, nu hvor man for første gang i lang tid var bagud. Bortset fra en god mulighed til Rasmus Harm, som i fri position blev skubbet omkuld på kanten af feltet, lykkedes det ikke Varde at komme frem til de oplagte muligheder i denne periode, ligesom Varde forsvaret også holdt aarhusianerne væk fra oplagte muligheder med overbevisende styrke i mand/mand duellerne.

I pausen blev der talt meget om, at midtbanen i højere grad skulle ind i kampen og at spillet i langt højere grad skulle spredes ud, således at man kunne komme bagom VRI-forsvaret.

Varde lagde da også et tungt pres på værterne fra første minut, men værterne forsvarede sig med stor energi, og Varde spillerne havde svært ved at spille sig frem til de store muligheder og forfaldt gradvis til igen spille primitivt med lange bolde frem til Jesper Lund. 

VRI havde en enkelt mulighed midt i halvlegen, da et frispark prellede af på overliggeren hos Sune Nissen. Med et kvarter tilbage af kampen havde Martin Thomsen en gylden mulighed for at udligne, men fra få meters afstand hamrede han i fri position bolden på indersiden af stolpen, hvorfra den sprang i spil igen. Minuttet efter var Jesper Lund tæt på efter en frispilning i dybden, men han hamrede bolden over mål.

Trænerstaben valgte herefter at satse yderligere ved at rykke Kristoffer Sørensen fra det centrale forsvar op i front. Satsningen gav dog først udbytte i det 88. minut, da Rasmus Harm blev nedlagt i feltet. Jesper Lund eksekverede sikkert det efterfølgende straffespark.

Varde bibeholdt Kristoffer Sørensen i front efter udligningen, og gik således kompromisløst efter alle 3 points. Minuttet efter udligningen var Rasmus Harm tæt på at afgøre kampen, da han blev spillet helt fri i venstre side af feltet, men det lykkedes VRI keeperen at klare forsøget. I det 90. minut havde Varde en dobbelt mulighed i forbindelse med et hjørnespark, hvor der opstod klumpspil i VRI´s straffesparksfelt, men det lykkedes VRI´erne at klare det første forsøg på målstregen og på den efterfølgende afslutning sparkede Tobias Jeremiassen lige forbi stolpen.

2 minutter inde i overtiden blev Sune Nissen Vardes redningsmand, da en VRI-spiller efter en glimrende omstilling pludselig blev spillet helt fri få meter foran målet, men med en superredning lykkedes det Sune Nissen at parere en ellers glimrende afslutning.           

Kort efter fløjtede Sune Feddersen kampen af, og der var ikke meget jubel at spore hos Varde spillerne, selv om man hentede et enkelt point i slutminutterne.

Cheftræner Søren Pallesen var da også rimelig afklaret efter kampen: “Vi mangler tålmodighed i dag, da vi tidligt kommer bagud, og glemmer alt om aftalerne, i særdeleshed i 1. halvleg. Til gengæld mister vi ikke troen, og presser godt på med stor intensitet gennem hele 2. halvleg og heldigvis lykkedes det at få scoret til sidst og hente det ene point. Et point, som kan få stor betydning idet endelige regnskab, da vi nu har et forspring på 6 points ned til Viby på 3. pladsen. Endelig en stor cadeau til vores keeper Sune Nissen, som dybt inde i overtiden virkelig viste sin store klasse og agerede redningsmand”.

Næste lørdag gælder det Lindholm hjemme på Sydbank stadion med kampstart kl. 15.00. En kamp som kan sikre hjemmeholdet oprykningen til 2. division.             

Matchfacts VRI – Varde:

Resultat  1-1 (1-0)

1-0 Morten Biede (10.)

1-1 Jesper Lund (str. 88.)

Dommer: Sune Feddersen

Tilskuere: Ca. 50

Varde: Sune Nissen – Tobias Jeremiassen, Kristoffer Sørensen, Søren Nørgreen, Rasmus Svennesen – Niklas Fyhn  (55. Simon Matras), Mikkel Knudsen, Thomas Warmer, Martin Thomsen – Jesper Lund og Esben Lauridsen (13. Rasmus Harm).

Ikke benyttet: Søren Pallesen

Advarsler Varde: Simon Matras (72.) og Rasmus Harm

 

25. Maj 2014 af Ejgil Gammelgaard