Nyt nederlag ude mod Aarhus Fremad

Det lykkedes ikke et reservespækket Varde hold at hive point(s) med hjem fra Riisvangen Stadion lørdag eftermiddag. Efter en ret lige 1. halvleg afgjorde hjemmeholdet kampen med 2 scoringer i starten af 2. halvleg, hvorefter Varde holdet mere eller mindre knækkede over og måtte indkassere et nederlag på 4-1.

Grundet karantæner til blandt andet Kasper Køhlert, Simon Matras og Mads Bonnén samt en ny skade til Wiktor Wagner var der igen skiftet kraftigt ud i startformationen, hvor der kun var 5 gengangere fra sidste kamp. Peter Brix, Martin Thomsen og Simon Jelstrup var nye i det bagerste forsvar og på midtbanen var Niclas Holm og Malthe Kilmark nye på kanterne, mens Søren Hermansen erstattede Mads Bonnén centralt.

Hjemmeholdet kom bedst ud af starthullerne og lagde et vist pres på Varde målet det første kvarter, men bortset set fra 5 giftige hjørnespark blev det ikke til yderligere muligheder. 

Herefter kom Varde bedre med i kampen og resten af halvlegen var en spillemæssig lige affære. Jonas Alsted havde godt forsøg på mål efter en halv times spil, men skuddet blev desværre rettet af og havnede lige i favnen på hjemmeholdets keeper. Minuttet efter var Fremad tæt på et føringsmål, da en afslutning tog stolpen og bolden derefter trillede på tværs af målstregen, men det lykkedes Martin Thomsen at skærme bolden af til et målspark.

Herefter fulgte et par nær ved og næsten muligheder til Varde holdet, hvor det sidste afgørende held dog manglede og med knap 5 minutter til pausefløjtet kom hjemmeholdet på 1-0 på et foræringsmål. Martin Thomsen fejlpassede en aflevering, da hele holdet var på vej frem, og Fremads Elias Jes Jønson takkede for tilbuddet, tog et soloridt mod Varde-målet og afsluttede sikkert uden chancer for Lasse T.K.

Lige inden pausen lykkedes det dog Burak Bozdemir med sit første mål for Varde at bringe balance i regnskabet, da han med et flot langskud udlignede til pausestillingen 1-1.

De sidste 45 minutter startede med en kæmpechance til Varde, hvor Kasper Nissen spilede Malthe Kilmark helt fri på kanten af feltet. Malthe tog selv chancen, men afsluttede svagt lige på keeperen og skulle set i bakspejlet nok have spillet på tværs til en helt fri Kasper Nissen.

På det efterfølgende angreb lykkedes det Lasse T.K. med stort besvær, at dreje et nærgående skudforsøg lige udenom om stolpen, men glæden var kort for på det efterfølgende hjørnespark lykkedes det hjemmeholdet at score til 2-1 efter klumpspil. 

Få minutter senere pegede dommeren på pletten for et straffespark begået på baglinjen af Lasse T.K., men linjevogteren havde flaget oppe for off side, og straffesparkskendelsen blev herefter ændret til et frispark til Varde.

Det var dog en stakket frist, for minuttet efter øgede hjemmeholdets Jesper Richter Pedersen til 3-1, hvorefter kampen mere eller mindre var afgjort, da Varde spillerne uden dog at slå op i banen mere eller mindre mistede troen på, at det kunne lade sig gøre at tage point(s) med hjem fra “Smilets By”. 

Efterfølgende havde hjemmeholdet da også et par muligheder for at øge føringen, men Lasse T.K. bistået med hjælp fra stolpen forhindrede dog yderligere scoringer i denne periode. 

Med 2 minutter tilbage af den ordinære spilletid kunne Jonas Alsted have bragt fornyet spænding ind i opgøret, men spillet helt fri i feltet afsluttede han desværre lige på keeperen, hvorefter bolden røg til hjørnespark.

I overtiden cementerede Tue Ullerup Hansen hjemmeholdets sejr med sin scoring til 4-1 fra tæt hold, hvor Varde defensiven var helt udspillet. 

Med denne kamp har har Varde mødt alle hold i puljen én gang i foråret. Udbyttet har været særdeles pauvert, hvor de 9 kampe kun har givet 4 points på kontoen efter 4 uafgjorte kampe, mens de øvrige 5 kampe er tabt. Målscoren lyder på 3-12, hvilket vidner om store offensive udfordringer,  mens defensiven har været tilfredsstillende.

Truppen har været smal i foråret og derfor sårbar overfor længerevarende skader hos bærende spillere. Endvidere er holdet på det seneste løbet ind i mange karantæner og den automatisme, der opstår ved at kunne stille stort set uændret op uge for uge har i den grad været savnet. Endelig har holdet selvfølgelig også manglet Mikkel Blåholm, som på egen hånd vendte flere opgør i efteråret.

Nu gælder det de sidste 4 kampe i puljen, hvor der på lørdag lægges ud med hjemmekampen mod Marienlyst. Afstanden ned til FC Sydvest på sidstepladsen er uændret 6 points efter weekendens kampe, så odds´ ene for at undgå den direkte nedrykning ser stadigvæk fornuftige ud. Klarer Young Boys samtidig skærene i kvalspillet til 3. Division, hvilket meget tyder på, bliver der heller ikke tale om play off kampe mod det hold, der slutter næstsidst i pulje 4.               

Matchfacts Aarhus Fremad – Varde:

Resultat: 4-1 (1-1)

1-0 Elias Jes Jønson (41.)

1-1 Burak Bozdemir (45.)

2-1 Ukendt (47.)

3-1 Jesper Richter Pedersen (51.)

4-1 Tue Ullerup Hansen (90.+2)

Dommer: Christoffer K. Oredsen

Varde: Lasse T. Kristiansen – Jonas Alsted, Peter Brix, Martin Thomsen, Simon Jelstrup – Niclas Holm, Søren Hermansen (65. Christoffer Stryhn), Lasse Holm (78. Mathias van Beest), Malthe Kilmark – Kasper Nissen (74. Kasper Søndergaard) og Burak Bozdemir.

Advarsler Varde: Martin Thomsen (58.), Simon Jelstrup (60.), Jonas Alsted (70.) og Peter Brix (90.).

Advarsler Aarhus Fremad: Mats Wierzba (31.).

 

Den 22. Maj 2022 af Ejgil Gammelgaard