Nyt nederlag til DS-holdet

DS-holdet løb ind i et nyt nederlag i Hedensted, hvor hjemmeholdet fortjent vandt opgøret med 3-1 efter 1-0 ved pausen. Med undtagelse af de første 20 minutter havde Varde et stort spillemæssigt overtag, men hjemmeholdet var langt skarpest, hvor kampene som regel afgøres, nemlig i felterne.

Trænerstaben havde til kampen valgt en særdeles offensiv 3:4:1:2 opstilling, med kun 2 deciderede forsvarsspillere i startelleveren. Mikkel Rohde afløste karantæneramte Joachim Puggaard på venstre back positionen, mens Kenneth Kruse startede inde i front i stedet for René B. Jørgensen. Ellers var startelleveren den samme som mod Silkeborg KFUM i sidste weekend.

Fra kampens start var det tydeligt at se, at hjemmeholdet havde mest at spille for med nedrykningsspøgelset på tæt hold. Holdet kom da også foran efter godt et kvarters spil ved Nikolaj Søgaard, som udnyttede et indlæg fra venstre kant, hvor Varde defensiven slet ikke var på plads.

Herefter overtog Varde mere og mere af spillet uden at det af den grad blev mere farligt. Pasningsspillet på midten af banen flød godt, men tempoet var alt for langsomt, og hjemmeholdet blev aldrig for alvor fanget i ubalance. Vardes eneste reelle mulighed i de første 45 minutter faldt efter knap en halv times spil, da Mathias Backs sendte bolden lige forbi stolpen på et glimrende indlæg fra Søren Jelstrup.

Kort efter var hjemmeholdet tæt på 2-0, da en tilbagelægning fra Kristoffer Sørensen var tæt på at overliste Sune Nissen, som dog fik afværget faren med en fodparade.

2. halvleg startede med et godt skudforsøg fra Mikkel Rohde, som strøg lige over mål, men et par minutter senere blev det 2-0 til hjemmeholdet. Nikolaj Andreasen forsøgte sig med en tilbagelægning til Sune Nissen ude fra sidelinjen, men blev i afleveringsøjeblikket tacklet af hjemmeholdets Sebastian Bruhn, som efterfølgende erobrede bolden, spurtede mod mål og lagde bolden ind i det fjerneste målhjørne.

Resten af kampen forløb som en ensidig forestilling, hvor bolden stort set kun befandt sig på Hedensteds banehalvdel, uden at det affødte reelle scoringsmuligheder med undtagelse af straffesparket til sidst i kampen.

I stedet bragte hjemmeholdet sig på 3-0 med godt et kvarter af kampen, da Sebastian Bruhn rundede Mikkel Rohde på højre kant og lagde bolden ind til Mirsad Suljic, som havd enemt ved at score hos en sagesløs Sune Nissen.

5 minutter før den ordinære spilletid var slut blev Varde tilkendt et tvivlsomt straffespark for hands, som Niclas Holm sikkert omsatte til reduceringen til 3-1, men tættere på kom Varde ikke.

“Mange fine takter” lød det indledningsvis fra cheftræner Søren Pallesen efter kampen, men som heller ikke lagde skjul på, at spillet på den sidste tredjedel af banen var særdeles skuffende og næsten uden frembringelse af chancer.

Set udefra haltede det også defensivt med 3-mandsforsvaret, hvor der blev spillet med for stor risiko. Alt for ofte var der tale om mand mod mand situationer uden ekstra gardering. I det hele taget har det været alt for nemt at score mod holdet i foråret. Hele 22 mål er der indkasseret i 10 kampe, hvor der i efteråret kun blev scoret 8 mål i 14 kampe.

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor Viborg FF gæster Sydbank Stadion.

Matchfacts Hedensted IF – Varde IF:     

Resultat: 3-1 (1-0)

1-0 Nikolaj Søgaard (18.)

2-0 Sebastian Bruhn (49.)

3-0 Mirsad Suljic (72.)

3-1 Niclas Holm (85. str.)

Dommer: Sebastian Tornhøj Nielsen

Tilskuere: Ca. 75.

Varde: Sune Nissen – Nikolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Mikkel Rohde – Mathias Nielsen, Lasse Holm, Niclas Holm, Søren Jelstrup (58. Mikkel Knudsen) – Nicolaj Forst (64. René B. Jørgensen) – Mathias Backs, Kenneth Kruse (76. Anders Egholm). 

Advarsler Varde: Niclas Holm (55.).

Advarsler Hedensted: Nicolai Givskov 75.) og Kenneth Quist (90.+2).

 

Den 26. Maj 2019 af Ejgil Gammelgaard