Nyt nederlag efter godkendt indsats

Et skade- og karantænesvækket Varde hold måtte indkassere det femte nederlag på stribe, da holdet tabte med 3-0 til oprykningskandidaterne fra SfB-Oure. Efter en nervøs start som følge af de mange rokeringer i startelleveren var Varde godt med i kampen indtil fynboerne med to hurtigere mål på det nærmeste punkterede kampen efter en times spil.

I 4:4:2 formationen var Anders Egholm blevet sin skade kvit og trådte ind i det centrale forsvar. Såvel Rohde som Mikkel Knudsen var væk på den centrale midtbane, som i stedet udgjordes af Mathias Nielsen og Niclas Holm, mens Søren Jelstrup og Lasse Holm var på kanterne.

Hjemmeholdet satte Varde under tryk fra kampens start og især de to kanter Mikkel Hyllegård og Fridtjof Rosenbaum voldte Varde defensiven problemer, men trods flere gode muligheder til fynboerne de første 20 minutter holdt Varde stand og åd sig langsomt ind i kampen. 

Mathias Backs misbrugte en stor chance efter 20 minutters spil på en glimrende frispilning fra Kenneth Kruse, hvor det lykkedes keeperen at redde til hjørnespark. På hjørnesparket nåede Kenneth Kruse højest, men igen lykkedes det keeperen at parere.

Med 10 minutter igen af halvlegen havde Kenneth Kruse et godt skud, som røg lige over stangen. I halvlegens tillægstid var fynboerne tæt på at fange Varde på en farlig omstilling efter et hjørnespark, men Mathias Nielsen fik clearet afslutningen efter et super returløb.

0-0 ved pausen efter en halvleg, hvor fynboerne som ventet havde været mest på bolden, men hvor Varde efter en nervøs start fik godt styr på kampen og matchede fynboerne.

Det første kvarter af 2. halvleg var en lige affære uden de store muligheder til nogen af holdene, men pludselig slog hjemmeholdet til med 2 mål indenfor 2 minutter. Først var det Aron Sigurdsvein der udnyttede et perfekt indlæg fra Mikkel Hyllegård fra højre kant og kort efter var det samme Hyllegård, der udnyttede et perfekt indlæg fra venstre kant.

En kold spand vand i hovedet på Varde spillerne, som dog stadigvæk forsøgte at vende resultatet til egen fordel og lagde et højere tryk på hjemmeholdet. Med et kvarter igen blev Joachim Puggard ofret i defensiven til fordel for Peter Brix, og formationen ændre til 3:4:3. Det var dog tæt på at give bagslag få minutter senere, men Sune Nissen vandt den direkte duel med Aron Sigurdsvein, som havde en friløber næsten fra midten af banen.

Trods den offensive satsning lykkedes det ikke Varde at komme frem til oplagte scoringsmuligheder og i sidste minut af den ordinære spilletid lukkede fynboernes Philip Herslov kampen med et langskudsmål til 3-0.

Godkendt indsats af Varde spillerne, som gjorde hvad de kunne. Men, den offensive skarphed lider i høj grad af manglende selvtillid og den rekonstrurede unge midtbane manglede fysik og vel også rutine, om end Mathias Nielsen gjorde det glimrende på en for ham ny plads på den centrale midtbane. 

Næste kamp for holdet er på lørdag, hvor ét af forårets bedste hold Silkeborg KFUM er modstanderen på Sydbank Stadion.  

Matchfacts SfB-Oure FA – Varde IF:   

Resultat: 3-0 (0-0)

1-0 Aron Sigurdsvein (60.)

2-0 Mikkle Hyllegård (62.)

3-0 Philip herslov (90.)

Dommer: Jacob Beyer Madsen

Tilskuere: 325

Varde: Sune Nissen – Nikolaj Andreasen, Anders Egholm, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard (78. Peter Brix) – Søren Jelstrup (70. René B. Jørgensen), Mathias Nielsen, Niclas Holm, Lasse Holm – Mathias Backs, Kenneth Kruse.

Ikke benyttet: Nicolai Forst

Advarsler Varde: Mathias Nielsen (66.)

Advarsler Sfb-Oure FA: Daniel O´Hara (62.), Jonas Hvilsom (72.) og Frederik Grube (81.).

 

Den 12. Maj 2019 af Ejgil Gammelgaard