Nyt fredagsnederlag på udebane

Sygdom hos et par af de rutinerede kræfter samt en tidlig udskiftning af Mads Bonnén pga skade var svære odds for det unge Varde-mandskab, som måtte tage fra Grænselandet med et nederlag på 1-0 til FC Sydvest 05 Tønder.

Afbud fra Victor Wagner og Bogi Høgnason Eriksen – begge som følge af sygdom – medførte store ændringer i startformationen. Nikolaj Andreasen var rykket tilbage fra midtbanen til det centrale forsvar, mens unge Søren Hermansen indtog højre back positionen, mens Jonas Alsted var flyttet over på venstre back positionen. På den centrale midtbane var der come back til Mads Bonnén, mens Niclas Holm var tilbage på højre kant.

Sønderjyderne havde momentum i kampens indledende fase, hvor holdet ikke mindst på omstillinger viste styrke. Efter en tidlig udskiftning af Mads Bonnén allerede efter et kvarters spil kunne hjemmeholdet da også bringe sig foran 1-0 efter knap 20 minutters spil, da Christian Degn Clausen headede en hjørnesparksbold i nettet.

Efter scoringen fik Varde et spillemæssigt overtag i resten af halvlegen, men anstrengelserne affødte ingen større chancer til udligning. Midt i halvlegen havde Søren Hermansen muligheden på et godt indlæg fra Simon Jelstrup, men hovedstødet blev blokeret af en forsvarsspiller. Kort efter  blev Christian Hassing spillet fri i dybden, men kynismen manglede, og forsæget læb ud i sandet.

Hjemmeholdet lagde stærkt ud efter pausen, hvor især Kasper Nissen voldte Varde-defensiven problemer. Allerede i det 2. minut vandt han den direkte duel mod Nikolaj Andreasen og sendte efterfølgende bolden på undersiden af overliggeren, hvorfra den slog ned på den rigtige side af stregen, set med Varde briller. Et par minutter senere slap Kasper Nissen igen fri på venstre kant, men afslutningen strøg lige forbi den fjerneste stolpe.

I den efterfølgende fase af kampen var Varde mest på bolden, men sønderjyderne var stadigvæk mest farlige på omstillinger, uden at det dog afstedkom yderligere scoringer. 

I slutfasen pressede Varde yderligere på for at fremtvinge en udligning, men udover en god mulighed til Niclas Holm og to situationer, hvor der blev appelleret for straffespark kom Varde ikke tættere på en udligning.     

Set over hele kampen kan der ikke pilles ved sønderjydernes sejr. Holdet havde netop den skarphed og kynisme, som de godt kæmpende Varde-spillere manglede.

Kampen gav debut til unge Anders Lauridsen, som fik de sidste 10 minutter på banen.

Næste opgave er på lørdag, hvor holdet hjemme møder Tarup-Paarup. Der er kampstart på Sydbank Stadion kl. 15.00. 

Matchfacts FC Sydvest 05 Tønder – Varde IF:

Resultat: 1-0 (1-0)

1-0 Christian Degn Clausen (19.)

Dommer: Martin Kjærgaard

Varde: Lasse T. Kristiansen – Søren Hermansen, Nikolaj Andreasen, Mikkel Blåholm, Jonas Alsted – Niclas Holm, Mads Bonnén (15. Simon Jelstrup), Andreas Blåholm (81. Anders Lauridsen), Lasse Holm – Christian Hassing (65. Kasper Køhlert) og Simon Matras.

Ikke benyttet: Rasmus Bornhøft.

Advarsler Varde: Simon Jelstrup (38.) og Mikkel Blåholm (90.+4)

Advarsler FC Sydvest: Ajvaz Redzepi (45.)

 

Den 21. August 2021 af Ejgil Gammelgaard