Nyt ærgerligt nederlag

Det lykkedes ikke for Varde at hente point med hjem fra Smilets by 2. Påskedag. På et mål i sidste minut vandt Skovbakken opgøret med 1-0, efter at Varde forinden havde haft adskillige muligheder for at afgøre kampen til egen fordel.

Kampen var præget af masse af dueller og omstillinger, da banens beskaffenhed ikke tillod organiseret fodbold. Varde forstod bedst at udnytte disse præmisser før pausen, og burde have ført ved halvleg. De sidste 45 minutter var mere lige spillemæssigt, men igen med de fleste chancer til Varde-holdet, hvor Skovbakken først for alvor blev farlige de sidste 10 minutter, hvor Varde satsede med en offensiv indskiftning for at hente alle 3 points.

I startopstillingen var Niklas Fyhn tilbage på højre back positionen, mens Jeppe Carstensen erstattede småskadede Kasper Køhlert på den centrale midtbane. Eller var startformationen den samme som i Skærtorsdagens kamp mod Jammerbugt FC.

Varde spillerne viste god vilje fra kampens start og allerede i det 8. minut havde Mikkel Rohde en pæn mulighed, da han blev spillet fri på kanten af feltet. Desværre blev hans træk på tværs ind i feltet for langt, og han blev tacklet i skudøjeblikket. Efter et kvarters spil havde Esben Lauridsen inden for 1 minut to gode muligheder for at bringe Varde i front, men i begge tilfælde lykkedes det en velspillende Mathias Thomsen i Skovbakkens at klare frisag med gode parader.

Efter godt en halv times spil havde Mikkel Rohde 2 kæmpemuligheder for at bringe Varde på sejrskursus. Først blev han fikst spillet fri af Jeppe Carstensen med hælen 4-5 meter foran mål, men det lykkedes Mathias Thomsen at halvklare forsøget, og heller ikke på riposten lykkedes det Mikkel Rohde at passere keeperen.

Hjemmeholdet havde et par hovedstødsforsøg forbi målet i 1. halvleg, men ellers var det Varde spillerne der kom bedst ud af duellerne og uafgjort ved pausen var ikke i overensstemmelse med spil og chancer.

Varde var igen tæt på efter 5 minutters spil i 2. halvleg, da Esben Lauridsen strøg igennem på højre fløj og spillede skråt tilbage til Mikkel Rohde. Desværre lykkedes det en Skovbakken spiller at sparke bolden væk ved foden af stolpen på en ellers glimrende afslutning fra Mikkel Rohde. Hjemmeholdet viste først for alvor tænder ca. 5 minutter senere, men Victor Wagner havde forholdsvis let ved at klare en forkølet afslutning fra en Skovbakken spiller på stregen.

Midtvejs i halvlegen lykkedes det endelig Varde at få bolden i mål, men desværre var Morten Smidt off side da han udnyttede riposten fra Skovbakkens keeper, efter et skudforsøg fra indskiftede Kasper Køhlert. Med et lille kvarter igen af kampen havde Morten Smidt en ny gylden mulighed, da han blev spillet fri i dybden af Michael Rødgaard. Desværre blev Smidt presset lidt ud i siden af feltet, og hans afslutning røg over mål.

Herefter foretog trænerstaben en offensiv indskiftning, da Jesper Svennesen fra det bagerste forsvar blev erstattet af offensivspilleren Jesse Za Lap, og formationen blev ændret til 3:4:3.

Det var tæt på at give bagslag allerede efter få minutters spil, da Skovbakkens Michael Pedersen ramte stolpen fra kanten af feltet. Det lykkedes ikke for Varde spillerne i den resterende del af kampen for alvor at få lagt et rigtigt tryk på Skovbakkens defensiv og i sidste minut af den ordinære spilletid lykkedes det i stedet hjemmeholdets Michael Pedersen at score på et fladt skud fra kanten af feltet på en kontra efter et hjørnespark.

Kampens mest pudsige episode faldt dybt inde i dommerens tillægstid. Ved et målspark til Varde lagde Sune Nissen bolden til rette, tog et kort tillæg, men pludselig kom en Skovbakken spiller farende og sparkede bolden i mål. Mon ikke han havde ladet sig inspirere af Chelsea´s Didier Drogba, som foretog en næsten tilsvarende tåbelig handling i lørdagens kamp mod Stoke City. Forseelsen medførte selvfølgelig et gult kort.

Der var selvsagt stor skuffelse i Varde lejren efter kampen: “Spillerne fulgte gameplanen til punkt og prikke, leverede en super indsats gennem samtlige 90 minutter, men desværre ville bolden ikke over stregen. Indsatsen demonstrerede helt klart, at vi ikke har opgivet ævret, men stadigvæk tror  på at missionen skal lykkes”, lød det fra cheftræner Søren Pallesen lige efter kampen.

Holdets næste kamp er førstkommende lørdag, hvor Brabrand er modstanderen på Sydbank Stadion.

Matchfacts: Skovbakken – Varde IF Elite      

Resultat 1-0 (0-0)

1-0 Michael Pedersen (90.)

Dommer: Henrik Mortensen

Varde:  Sune Nissen – Niklas Fyhn, Kristoffer Sørensen, Victor Wagner, Jesper Svennesen (78. Jesse Za lap) – Esben Lauridsen, Jeppe Carstensen (73. Daniel Eugster), Jonas G. Hansen, Mikkel Rohde (62. Kasper Køhlert) – Morten Smidt, Michael Rødgaard.

Ikke benyttet: Nicolaj Andreasen og Jørgen Simon Jørgensen

Advarsler Varde: Jonas G. Hansen (21.)

7. April 2015 af Ejgil Gammelgaard