Ny udebanesejr til Varde

Steffen Silberbauer vikarierede flot på den defensive midtbane

Lørdagens kamp mod Skovbakken på Vejlby Stadion endte med en fortjent sejr til Varde på 1-0, efter 0-0 ved pausen.

Til kampen måtte Varde se bort fra karantæneramte Kasper Køhlert, Steffen Andersen var ude med en fiberskade, mens Esben Lauridsen startede på bænken som følge af sygdom hele ugen op til kampen. Derimod var anfører Rasmus Jessen tilbage efter en skade. Med fraværet af de to løbestærke midtbanespillere Kasper Køhlert og Steffen Andersen havde trænerteamet derfor været nødt til at ryste posen, og anvende et par nye spillere i startopstillingen nemlig Stephen Jørgensen og Rasmus Harm. Endvidere var Steffen Silberbauer rykket frem fra 4 back-kæden til den defensive midtbane.

Det tog da også Varde holdet de første 20 minutter af kampen inden man for alvor havde fundet ind i den nye rytme, uden at hjemmeholdet dog kom frem til nævneværdige chancer. Herefter overtog Varde holdet momentum resten af halvlegen, og Rasmus Jessen var i 2 omgange lige før den halve time tæt på at bringe Varde i front efter henholdsvis hjørnespark og et langt indkast, men i begge tilfælde var heldet og dygtigheden med Skovbakkens keeper Thorsten Marx. 5 minutter før pausen burde Morten Eggert Nielsen have bragt Varde foran, men desværre helkiksede Morten sit hovedstød på Rasmus Harms fremragende oplæg.

0-0 ved pausen, men så afgjort en halvleg, der gav Varde-holdet troen på, at det rekonstrurede hold kunne hente alle 3 points på Vejlby Stadion.           

Fra 2. halvlegs start fortsatte Varde-holdet da også de gode takter fra sidste del af 1. halvleg, og Jesper Brinck var tæt på at smutte alene igennem efter 5 minutters spil, men blev på kanten af feltet stoppet af hjemmeholdets Kristoffer Bødker, som korrekt modtog en advarsel for forseelsen. Efter et kvarters spil var Morten Eggert Nielsen tæt på at lykkes med et frispark fra knap 30 meters afstand, men Thorsten Marx fik pareret det yderligt placerede skud til hjørnespark.

I minutterne herefter var både Morten Smidt med et langskud og Jesper Brinck med et hovedstød tæt på at overliste Thorsten Marx, inden Rasmus Jessen tog sagen i egen hånd og omsatte et frispark lige uden for feltet til scoringen til 1-0. Frisparket blev begået mod en helt fri Morten Smidt, og udløste logisk et rødt kort til hjemmeholdets Lasse Nørdam.

Mod forventning fik hjemmeholdet herefter et lille spillemæssigt overtag i resten af kampen, men bortset et frispark på ydersiden af stolpen i kampens overtid var Varde målet ikke truet på noget tidspunkt. Derimod havde Varde flere gode muligheder for at lukke kampen definitivt, men både Morten Eggert Nielsen og Rene Deigaard missede chancerne. Største mulighed havde Rene Deigaard i det 89. minut, men desværre røg hans hovedstødsafslutning på overliggeren efter et glimrende indlæg fra Jonas Sømmerly.

Varde-holdet kunne således fortjent gå fra banen med en ny udebanesejr, hvor det især var defensiven, der gjorde det rigtig godt. Tommy Ladefoged blev ikke sat på de store opgaver og Søren Nørgreen og Co. i 4-back kæden var sikkerheden selv. Steffen Silberbauer gjorde det overraskende godt på den defensive midtbane og på den centrale midtbane ydede Jesper Brinck en kæmpe arbejdsmæssig indsats. Hele holdet skal dog roses for en meget disciplineret indsats, hvor aftalerne blev holdt til punkt og prikke.  

Med sejren er Varde holdet nu ubesejret i 10 kampe i træk, samtidig med at det var holdets 12. clean sheet i sæsonen. Pointshøsten er nu oppe på 44, hvilket er det højeste pointsantal Varde har opnået efter tilbagekomsten til divisionsrækkerne fra sæsonen 2005/06. I sæsonen 2008/09 opnåede Varde 43 points efter de 30 spillerunder, hvilket rakte til en 10. plads i tabellen.

Næste lørdag møder Varde FC Svendborg hjemme på Sydbank Stadion, hvor kampen som sædvanlig fløjtes op kl. 15.00.

 

Matchfacts Skovbakken – Varde  

Resultat: 0-1 (0-0)

0-1 Rasmus Jessen (68.)

Tilskuere: 143

Dommer: Morten Krogh           

Varde: Tommy Ladefoged – Casper Homann, Søren Nørgreen, Rasmus Jessen, Jesper Svennesen – Morten Eggert Nielsen, Steffen Silberbauer, Jesper Brinck, Stephen Jørgensen (57. Rene Deigaard) – Rasmus Harm (74. Jonas Sømmerly), Morten Smidt (82. Esben Lauridsen).

Ikke benyttet: Brian Heller

Advarsler Varde: Jesper Brinck (9.), Stephen Jørgensen (37.), Morten Eggert Nielsen (58.), Rasmus Harm (72.) 

Advarsler Skovbakken: 3 stk.

Udvisning Skovbakken: Lasse Nørdam (67.).

 

12. Maj 2012 af Ejgil Gammelgaard