Ny sejr efter gedigen arbejdsindsats

Vardes DS-hold hentede en ny sejr i lørdagens udekamp mod Horsens fS. Sejren blev på 3-2 efter 3 mål i slutfasen og spænding til sidste fløjt.

I startformationen var der flere ændringer i forhold til sidste kamp. Søren Jelstrup var rykket ind i det centrale forsvar, hvor han erstattede Kristoffer Sørensen, hvilket gav plads til Bogi Høgnason Eriksen på venstre back positionen. Niclas Holm var rykket frem i front, hvor han erstattede Kasper Køhlert, hvilket gav plads til Lasse Holm på højre kant.

Efter en nervøs start med adskillige farlige hjørnesparksindlæg fra hjemmeholdet fik Varde spillerne efterhånden bedre fat i spillet, omend 1. halvleg aldrig blev en skønhedsåbenbaring med for mange upræcise pasninger. Enkelte chancer var da også ganske få i begge ender.

Efter en god mulighed til Forst med 10 minutter igen af halvlegen, hvor afslutningen røg forbi mål, bragte Lasse Holm 5 minutter senere Varde på 1-0, da han koldt placerede bolden i nettet ved foden stolpen efter et glimrende indlæg fra venstre kant af Forst.

Hjemmeholdet var inden pausen tæt på at udligne af 2 omgange. I første omgang parerede TK flot et skud fra nært hold til hjørnespark, men på det efterfølgende hjørnesparksindlæg, var det stolpen der agerede redningsmand for Varde på et godt hovedstød.

Varde lagde bedst ud efter pausen, og efter 4 minutters spil var Nikolaj Andreasen tæt på at øge føringen, men på indlægget fra Lasse Holm headede Nico lige over mål. Et par minutter senere slap Bogi igennem på venstre kant, men fra en spids vinkel sendte han bolden lige forbi den modsatte stolpe.

Horsens fS udlignede efter 20 minutters spil ved Jonas Perra. Forhistorien var et hjørnespark til Varde, hvor organisationen ikke var på plads på keeperens lange udspark.

Målet virkede som en spand kold vand i hovedet på Varde spillerne og efterfølgende pressede hjemmeholdet på for at bringe sig i front.

Efter et par indskiftninger med et kvarter tilbage af kampen fik Varde spillerne dog rystet skuffelsen af sig og indskiftede Kasper Køhlert kunne med 8 minutter igen af kampen bringe Varde på 2-1 efter et flot angreb på venstre kant. Peter “AG” tog et godt ryk med bolden frem ad banen, spillede Viktor Skovby, som fandt Kasper Køhlert med en indenomsaflevering i feltet, og Kølle kvitterede med en sikker scoring.

Viktor Skovby øgede til 3-1 5 minutter senere, da han på en clearing fra eget straffesparksfelt løb fra sin direkte modstander og vippede bolden over hjemmeholdets keeper, hvorfra bolden via indersiden af stolpen trillede i mål.

Hjemmeholdet bragte dog spændingen tilbage i kampen minuttet efter, da Andreas Sørensen kanonerede bolden i nettet fra nært hold efter lidt forvirring i Varde defensiven.

I slutfasen pressede hjemmeholdet på for en udligning med adskillige lange bolde ind i feltet, men Varde defensiven med en velspillende TK holdt fin stand.

En dejlig sejr lød det fra cheftræner Søren Pallesen efter kampen: “Kampen blev lige så vanskelig som forudset. Horsensianerne havde et par gode servere i de to backs, og generelt var kampen præget af en masse luftdueller og nærkampe. Skønhedsindtrykket trak ikke de store karakterer, men indsatsen og attituden var fremragende, og igen må jeg fremhæve de to unge centrale midtbanespillere Andreas Blåholm og Jesper “mc”, som virkelig er trådt i karakter i fraværet af Mikkel Rohde.  

Med sejren rykkede Varde op på en delt 4. plads med samme pointstal som Ringkøbing, der dog har spillet en kamp mere.

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor topholdet Hedensted kommer på besøg. Kampstart er en time tidligere end normalt, nemlig kl. 14:00.        

Matchchfacts Horsens fS – Varde IF: 

Resultat: 2-3 (0-1)

0-1 Lasse Holm (39.)

1-1 Jonas Perra (65.)

1-2 Kasper Køhlert (82.)

1-3 Viktor Skovby (87.)

2-3 Andreas Sørensen (88.)

Dommer: Mads Nissen

Varde: Lasse T. Kristiansen – Jonas Alsted (62. Viktor Skovby), Søren Jelstrup, Mikkel Blåholm, Bogi Høgnason Eriksen – Lasse Holm, Jesper “mc” Christiansen, Andreas Blåholm (85. Peter Brix), Nicolaj Forst (74. Peter “AG” Andersen) – Nikolaj Andreasen, Niclas Holm (74. Kasper Køhlert).

Advarsler Varde: Mikkel Blåholm (55.) og Bogi Høgnason Eriksen (74.)

Advarsler Horsens fS: Lucas Heilmann (69.)

 

Den 25. April af Ejgil Gammelgaard