Ny sejr efter dramatisk afslutning

Sune Nissen brillerede med at par gode redninger undervejs, men endte i skurkerollen til sidst med direkte rødt

Varde sikrede sig 3 vigtige points, da holdet såre fortjent besejrede SSV Højfyn med 2-1.

Det der 10 minutter før tid lignede en sikker sejr med føringen på 2-0, som bare skulle cruises hjem, blev på et splitsekund ændret til en kamp for overlevelse. I forbindelse med et udspark sparkede Sune Nissen uprovokeret ud efter en fynsk spiller, hvilket korrekt udløste direkte rødt og straffespark til hjemmeholdet.

Nicolaj Andreasen overtog målmandstjansen og var tæt på at klare straffesparksforsøget fra Nick Vikkelsø Hansen, men 2-1 med 10 minutter + dommerens tillægstid  tilbage. Varde spillerne holdt dog hovedet koldt, og det lykkedes ikke fynboerne at fremtvinge oplagte scoringschancer, selv om der blev trykket hårdt på og hældt adskillige bolde ind i feltet. Her var Kristoffer Sørensen og Jakob Eskildsen Hansen heldigvis total dominerende i luftspillet, og efter 5 minutter tillægstid kunne Varde spillerne juble over sejren.

Formationen på midtbanen var ændret i forhold til sidste kamp. Daniel Kristiansen var rykket ind centralt, mens Rasmus “mc” Christiansen var rykket ned fra angrebet til højre kant. Niclas Holm var flyttet ud på venstre kant, hvor han afløste Mathias Dahl, mens Kenneth Lund startede inde i front.

Varde var klart dominerende såvel spille- som chancemæssigt de første 45 minutter. Alligevel var det hjemmeholdet som stod for kampens første store chance efter et kvarters spil, men Sune Nissen reddede flot afslutningen fra nært hold.

Herefter tog Varde for alvor fat og indenfor de næste 10 minutter havde Nicolaj Andreasen to store muligheder for at bringe Varde på tavlen. Først var det et godt skud efter en hjørnesparksbold fra Joachim Puggaard, som keeperen reddede med en fodparade og minuttet efter blev han spillet helt fri Kenneth Lund, men igen lykkedes det keeperen at parere til hjørnespark.

Den største mulighed tilfaldt Nicolaj Andreasen med godt 5 minutter til pausen, hvor han blev spillet helt fri midt for mål af Kenneth Lund efter en god omstilling, men også denne gang lykkedes det keeperen mirakuløst at kroge bolden uden om stolpen.

3 minutter før pausen lykkedes det så alligevel Varde at komme på 1-0. En frisparksbold fra Joachim Puggaard ind i feltet blev opsnappet af Niclas Holm, der efter en kort dribling sendte bolden i nettet.

Fuld fortjent, men for lille føring ved pausen. Varde spillerne havde god held til at løbe forbi de lidt tungere hjemmeholds spillere og undgå for mange fysiske dueller.

Fra starten af 2. halvleg fulgte Varde op på de gode takter fra de første 45 minutter. Niclas Holm driblede sig hele vejen i gennem i det første minut, men hans afslutning blev pareret til hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark fra Joachim Puggaard lykkedes det for anden weekend i træk Jakob Eskildsen Hansen at prikke bolden i nettet til 2-0.

Som kampen skred frem satsede hjemmeholdet mere og mere offensivt, mens Varde satsede på omstillinger. Højfyn havde en enkel stor mulighed efter ca. en times spil, men igen viste Sune Nissen klasse, og reddede skuddet fra kort afstand.

Varde havde en kæmpe mulighed for at lukke kampen definitivt 10 minutter senere, igen på en effektiv omstilling, hvor Nicolaj Andreasen spillede Niclas Holm helt fri omkring straffesparkspletten. Niclas sparkede første gang og bolden havde retning mod hjørnet under overliggeren, men igen reddede klarede keeperen frisag for hjemmeholdet.

Med 10 minutter igen af kampen gik klappen så ned for Sune Nissen, som beskrevet tidligere, og resten af kampen var en nervepirrende affære, hvor slutfløjtet var en sand  forløsning.

Cheftræner Søren Pallesen var efter kampen super tilfreds med holdets indsats. Vi leverer en rigtig god første halvleg på en svær bane, hvor vi skulle have ført med 1 eller 2 pinde mere. Da vi så kommer på 2-0 i starten af 2. halvleg har vi det hele under kontrol og kunne have cruiset sejren sikkert hjem, hvis Sune Nissen ikke havde dummet sig. Men stort cadeau til spillerne, som virkelig stepper op til sidst og holder hovedet koldt, således at Nicolaj Andreasen slet ikke bliver udfordret i målet.

Med sejren holder Varde fast i 3. pladsen i tabellen med 28 points med henholdsvis 4 og 5 points op til Ringkøbing og Tarup-Paarup, som indtager de to øverste pladser.

Næste weekend er der igen hjemmekamp, når holdet lørdag kl. 15.00 møder teknikerne fra Oure Fodbold Akademi.

Matchfacts SSV Højfyn – Varde IF Elite:

Resultat 1-2 (0-1)

0-1 Niclas Holm (42.)

0-2 Jakob Eskildsen Hansen (46.)

Udvisning Sune Nissen (80.)

1-2 Nick Vikkelsø Hansen (str. 81.)

Dommer: Midhat Sulejmanovic

Tilskuere: Ca. 200

Varde: Sune Nissen -Simon Jelstrup, Jakob Eskildsen Hansen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Rasmus “mc” Christiansen (64. Mathias Dahl), Mikkel Knudsen, Daniel Kristiansen, Niclas Holm – Nicolaj Andreasen, Kenneth Lund (88. Benjamin Klaaby Hansen).

Ikke benyttet: Marcus Selmer Steffensen

Advarsler Varde: Jakob Eskildsen Hansen (78.)

Advarsler SSV Højfyn: Alexander Larsen (73.)

 

Den 1. April 2017 af Ejgil Gammelgaard