Ny hjemmesejr

Lørdagens hjemmekamp endte med en fortjent sejr til Varde på 2-1 over BK Marienlyst.

På trods af et stort spillemæssig overtag de første 45 minutter var hjemmeholdet bagud med 1-0 ved pausen mod et defensivt orienteret Marienlyst hold, som dog var lynende farlig på omstillingerne. Efter pausen fandt Varde skarpheden frem i begge felter og det var fuldt fortjent at alle 3 points forblev i det sydvestjyske.

Hjemmeholdet drog fordel af medvinden i 1. halvleg og lagde fra starten et tungt pres på fynboernes mål. Den første store mulighed opstod efter 5 minutters spil på et godt indlæg fra Viktor Skovby på venstre kant, men Mikkel Blåholm headede forbi mål.

Blot 2 minutter senere gik det galt i den anden ende. Nikolaj Andreasen halvkiksede en clearing og pludselig var Laurits Hvidfeldt helt fri og kunne bringe fynboerne i front med 1-0.

Minuttet efter var Kenneth Kruse tæt på at bringe balance i regnskabet, men hans hovedstød fra nært hold blev reddet af fynboernes keeper lige netop på den rigtige side af stregen set med fynske øjne.

Efter godt et kvarters spil havde fynboernes Elias Lamnaouar en kæmpe chance for at øge til 2-0, men spillet helt fri midt for mål sparkede han forbi stolpen, og få minutter senere brændte det igen på efter sløset forsvarsspil, men denne gang var afslutningen for blød, og Joachim Puggaard kunne ekspedere bolden væk fra farezonen.

Omkring den halve time var Kenneth Kruse tæt på udligne af to omgange. Først blev han spillet fri i dybden af Viktor Skovby, men trækket blev for langt og det lykkedes keeperen at få tacklet bolden til hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark var Kruse igen tæt på, men hans afslutning strøg lige forbi mål.

Lige inden pausen var fynboerne tæt på at øge føringen efter en ny omstilling. Morten Munk tog et soloridt på en 3/4 banelængde, men den efterfølgende afslutning blev reddet af Sune Nissen til hjørnespark. 

Hjemmeholdet lagde også bedst ud efter pausen og efter et godt langskudsforsøg af Niclas Holm, som keeperen snuppede faldt udligningen efter små 10 minutters spil. Mikkel Rohde sendte en frisparksbold på underkanten af overliggeren, men Kenneth Kruse var hurtigst på riposten og sendte bolden i nettet til 1-1.

Lasse Holm missede en kæmpechance efter et kvarters spil, da han spillet fri af Kenneth Kruse og med et tomt mål foran sig overplacerede skuddet, som ramte stolpen. To minutter senere var føringen på 2-1 dog en kendsgerning, da Viktor Skovby omsatte Mathias Backs´s glimrende indlæg efter fortjeneste og scorede sit første mål for Varde.

Fynboerne forsøgte nu at komme tilbage i kampen med mere offensiv formation, men Varde forsvaret havde nu fuldstædig styr på sagerne og det lykkedes ikke Marienlyst spillerne at komme frem til reelle scoringsmuligheder, hvorimod hjemmeholdet havde flere muligheder for at cementere sejren uden at det dog lykkedes.              

Cheftræner Søren Pallesen var rigtig godt tilfreds efter kampen: “Vi vinder fuldt fortjent i dag, men jeg frygtede lidt i pausen at det var én af de dage, hvor selv om mange ting lykkedes rigtig godt at manglende skarphed i felterne ville koste. Heldigvis får vi dog scoret tidligt i 2. halvleg, og herefter havde vi godt styr på kampen”.  

Varde holdets næste turneringskamp er fredag aften, hvor holdet ude møder Odder.

Matchfacts Varde IF – BK Marienlyst:

Resultat: 2-1 (0-1)

0-1 Laurits Hvidtfeldt (7.)

1-1 Kenneth Kruse (53.)

2-1 Viktor Skovby (63.)

Dommer: Martin Kjærgaard

Tilskuere: 159

Varde: Sune Nissen – Søren Jelstrup, Nikolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Lasse Holm (82. Simon Jelstrup), Mikkel Rohde, Niclas Holm, Viktor Skovby (72. Jesper “mc” Christiansen) – Kenneth Kruse og Mikkel Blåholm (58. Mathias Backs).

Ikke benyttet: Rasmus Bornhøft

Advarsler Varde: Lasse Holm (73.)

Advarsler Marienlyst: Mathias Munk Jensen (20.) og Delgach Khalaf (90.+4).

Dagens “man of the match”: Mikkel Rohde.

 

Den 18. August 2019 af Ejgil Gammelgaard