Nederlag mod Tarup/Paarup efter en skuffende indsats

DS-holdet led et skuffende nederlag i sub-bundopgøret mod Tarup/Paarup. Fynboerne var det bedste hold på dagen, og vandt fortjent med 2-0 i et chancefattigt opgør. Begge fynboernes mål faldt på hovedstød ved Jakob Boe Jensen efter hjørnespark.

Som følge af skader, karantæner og afbud var der store ændringer i startformationen i forhold til sidste weekend´s kamp i Tønder. Peter Brix gik i stykker under opvarmningen, og således bestod 4-backkæden af 4 nye spillere. Jonas Alsted blev rykket ned på højre back positionen, Kasper Køhlert og Viktor Wagner, der sæsondebuterede udgjorde det centrale forsvar mens Mathias van Beest erstattede Malthe Kilmark på venstre back positionen. Kasper Søndergaard var for første gang valgt til startformationen og indtog højre kant, mens Simon Matras var rykket ned på venstre kant i stedet for Burak Bozdemir, som udgjorde angrebet sammen med Kasper Nissen, der var tilbage efter en længere skadesperiode, og erstattede Niclas Holm.  

Om det skyldtes de mange ændringer skal være usagt, men Varde-holdet kom aldrig rigtig i gang i de første 45 minutter, hvor man havde vinden i ryggen. Initiativet blev grebet af fynboerne og for Varde spillerne var det mere reaktion end aktion, der prægede halvlegen.

Fynboerne var tæt på et føringsmål efter godt et kvarters spil, men heldigvis klarede stolpen frisag for hjemmeholdet i denne omgang. Føringsmålet til 1-0 faldt efter knap en halv times spil, da Jakob Boe Jensen ugenert headede et hjørnespark i mål.

Kort før pausen forhindrede Lasse T. K. fynboerne i at øge føringen med en god redning på et fladt skud fra nært hold.

Fuld fortjent halvlegsføring til gæsterne, hvor Varde ikke kom frem til en eneste reel scoringsmulighed.

Fynboerne kom også bedst ud efter pausen og sad fortsat på det meste af spillet uden at det afstedkom oplagte muligheder. 

Først efter 20-25 minutter spil begyndte Varde at vise tænder, og Simon Matras havde to gode muligheder for at bringe Varde tilbage i kampen om points´ene. I det første tilfælde var det fynboernes keeper, der med en god halvklaring parerede Matras´s forsøg, og Søren Hermansen fik desværre ikke rigtig ram på riposten. I det andet tilfælde 5 minutter senere, var afslutningen fra Matras i fri position for svag, og keeperen klarede nemt frisag.

Minuttet efter blev Varde reduceret til 10 mand, da netop indskiftede og debuterende Niclas Tange så rødt på grund af en nødbremse.

Herefter var det op af bakke for hjemmeholdet og kort før udløbet af den ordinære spilletid lukkede Jakob Boe Jensen kampen med sit andet mål ligeledes på hovedstød efter et hjørnespark.

Med nederlaget dumpede Varde ned på næstsidstepladsen, et point efter Tarup/Paarup og med 6 points ned til FC Sydvest på sidstepladsen.

Kasper Køhlert, Simon Matras og Mads Bonnén, som alle 3 fik en advarsel i kampen er sammen med Niclas Tange ude med karantæne i næste kamp mod Aarhus Fremad.                     

Matchfacts Varde IF – Tarup/Paarup IF:

Resultat: 0-2 (0-1)

0-1 Jakob Boe Jensen (29.)

Udvisning: Niclas Tange (80.)

0-2 Jakob Boe Jensen (89.)

Dommer: Faruk Iriskic

TIlskuere: 148

Varde: Lasse T. Kristiansen – Jonas Alsted, Kasper Køhlert, Viktor Wagner, Mathias van Beest – Kasper Søndergaard (78. Niclas Tange), Mads Bonnén, Lasse Holm (86. Malthe Kilmark), Simon Matras – Burak Bozdemir, Kasper Nissen (60. Søren Hermansen).  

Ikke benyttet: Peter Brix og Andreas Blåholm.

Advarsler Varde: Simon Matras (39.), Kasper Køhlert (45.), Mads Bonnén (90.).

Dagens “man of the match”: Mathias van Beest.

 

Den 15. Maj 2022 af Ejgil Gammelgaard