Nederlag mod topholdet efter manglende skarphed

På trods af en god indsats af Varde holdet løb gæsterne fra FC Sydvest med sejren, som blev på 2-0 efter 1-0 ved pausen. Hjemmeholdet havde så afgjort mulighederne for at få points i kampen, men skarpheden manglede i begge felter.

Hos Varde var Thomas Kirkegaard Jensen med i det centrale forsvar i stedet for karantæne ramte Kristoffer Sørensen, mens Daniel Eugster fik chancen fra start på højre kant i stedet for Mads Falk Knudsen. Ellers var formationen den samme som i sidste weekends kamp.

Hjemmeholdet indledte kampen bedst, og allerede i det 3. minut var Morten Smidt tæt på med i skud sidenettet. Sønderjydernes første farlige mulighed kom efter knap 20 minutters spil, men Daniel Kristiansen blokerede flot et nærgående forsøg med brystet.

Niclas Holm havde 3 minutter senere en kæmpe mulighed for at bringe Varde i front. Efter en flot dribletur i feltet ramte han stolpen fra få meters afstand, og på riposten, som Dogan Özcelik sendte i nettet, blev der dømt off side.

Et kvarter senere var det skarpheden eller heldet der manglede i Vardes straffesparksfelt. Nicolaj Andreasen og Thomas Kirkegaard Jensen tacklede hinanden i forsøget på at få clearet et indlæg, og selv om Sune Nissen diskede op med en flot redning i første omgang var han chanceløs på Rene Hansens afslutning på riposten.

Få minutter før pausen var det igen stolpe ud for Niclas Holm. På et glimrende indlæg fra Morten Smidt sparkede han på indersiden af stolpen, hv0refter bolden blev ekspederet væk. I halvlegens tillægstid var FC Sydvest tæt på at øge føringen, men i kamp med en modstander fik Daniel Kristiansen indlægget headet til hjørnespark.

Spille- og chancemæssigt en ganske lige første 45 minutter, hvor Varde måtte ærgre sig over at være bagud efter at to kæmpechancer  var blevet brændt.

Om det var ærgrelsen fra 1. halvleg der stadigvæk nagede Varde spillerne i starten af de sidste 45 minutter skal være usagt, men gæsterne sad tungt på spillet i begyndelsen af 2. halvleg. Varde havde dog en enkelt god mulighed efter 10 minutters spil, da Thomas Kirkegaard Jensens afslutning efter et hjørnespark blev reddet på stregen.

Minuttet efter faldt målet til 2-0, da Ahmed Jomaa sikkert udnyttede en dyb stikning i feltet, hvor Varde markeringerne svigtede totalt.

Herefter trak gæsterne sig tilbage, men på trods af et klart spillemæssigt overtag havde hjemmeholdet svært ve dat spille sig frem til oplagte muligheder for reducering. Midt i halvlegen lignede det et straffespark til Thomas Kirkegaard Jensen efter et skub i ryggen i forbindelse med et hjørnespark, men dommerens fløjte var tavs, så Varde måtte “nøjes” med et gult kort til Lasse Holm for protester. Få minutter senere havde Ahmed Jomaa en god mulighed for at lukke kampen definitivt, men hans afslutning strøg lige forbi stolpen.

Dogan Özcelik havde Vardes bedste forsøg i slutfasen, men hans skud røg lige forbi stolpen. Varde forsøgte sig med en 3-dobbeltudskiftning de sidste 5 minutter, men udover et hovedstødsforsøg fra Emil Rindom Hansen, som strøg en meters penge forbi målet, afstedkom det ikke yderligere chancer.

Cheftræner Søren Pallesen var da også ærgerlig efter kampen: ” Jeg synes vi matcher topholdet rent spillemæssigt, endda med et spillemæssigt overtag set over alle 90 minutter, men desværre manglede vi skarpheden i dag, og så er det svært at få points mod et tophold”.

På trods af nederlaget forbliver Varde på en delt 5. plads med samme pointstal som Tarup-Paarup og Kolding Boldklub.

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor holdet møder Rishøj Boldklub på udebane.

Matchfacts Varde IF Elite – FC Sydvest 05 Tønder:      

Resultat 0-2 (0-1)

0-1 Rene Hansen (36.)

0-2 Ahmed Jomaa (56.)

Dommer: Claus Krupsdahl

Tilskuere: 150

Varde: Sune Nissen – Daniel Kristiansen, Thomas Kirkegaard Jensen, Nicolaj Andreasen, Joachim Puggaard – Daniel Eugster (86. Mads Falk Knudsen), Mikkel Knudsen, Niclas Holm (86. Buster Kirchner), Lasse Holm (86. Emil Rindom Hansen) – Dogan Özcelik og Morten Smidt.

Advarsler: Lasse Holm (68.)

 

28. Maj 2016 af Ejgil Gammelgaard