Nederlag mod bundholdet efter en skuffende indsats

Efter en bleg indsats, hvor holdet samtidig blev decimeret inden pausen som følge af Simon Olesens andet gule kort måtte Varde holdet indkassere et nederlag på 4-1 til bundproppen B1909, som hermed fik efterårets første sejr. 

Som følge af karantæne og skade til henholdsvis Mikkel Blåholm og Andreas Blåholm måtte trænerstaben igen ændre på vigtige positioner i defensiven. Udgangspunktet var en 3-5-2 formation, hvor den bagerste kæde blev udgjort af Kasper Køhlert, Victor Wagner og Bogi Høgnason. På den centrale midtbane lå Simon Olesen og Mads Bonnén, mens kanterne bestod af Simon Jelstrup og Jonas Borgen Dahl, som fik debut på DS-holdet.

Efter en livlig og lige start bragte fynboerne sig foran 1-0 ved Christoffer Kirud efter blot 5 minutters spil. En tilfældig bold i feltet bragte Kirud alene med med Lasse T.K., som desværre tabte tacklingen i forsøget på at nå bolden først, hvorefter Kirud havde nemt ved at sparke bolden i nettet. 

Målet øgede selvtilliden hos fynboerne, som dominerede det næste kvarter spillemæssigt med en enkelt stor mulighed til følge, hvor det dog lykkedes Varde spillerne at få clearet af flere omgange.

Herefter fik Varde sig fightet ind i kampen og havde et lille spillemæssigt overtag halvlegen ud. Desværre blev holdet reduceret til 10 mand godt 5 minutter før pausen, da Simon Olesen modtog sit gule kort nr. 2 i kampen.

Vardes største mulighed indenfor de første 45 minutte faldt et par minutter før pausen, da Simon Matras headede lige på keeperen på et glimrende indlæg fra Jonas Borgen Dahl fra venstre kanten til bagerste stolpe.

På trods af en mand i undertal havde Varde et spillemæssigt overtag gennem hele 2. halvleg, men hjemmeholdet var langt farligere end vardenserne  på omstillinger. 

Efter et kvarters spil scorede fynboerne med 2 minutters mellemrum 2 gange. Først var det Jakob Tonnesen, der blev spillet fri på en dyb stikning indenom Bogi, og 2 minutter senere øgede Bekir Demirovic til 3-0 på et flat skud i det lange hjørne, da han blev spillet fri på kanten af feltet.

Med et kvarter tilbage af kampen fik Simon Matras reduceret på et straffespark begået mod ham selv, men forhåbningerne om spænding i slutfasen fik hurtigt et skud fra boven, da Jonas Lund på et nyt straffespark 5 minutter senere øgede til slutresultatet 4-1.

Kampen gav således en skidt start på de sidste 5 vigtige kampe inden vinterpausen. Resultaterne fra de øvrige kampe i puljen medførte dog, at der ikke skete væsentlige ændringer i stillingen, hvor Varde stdigvæk indtager 3. sidste pladsen med 8 points. 

Assistenttræner Jørn Bach var da også en skuffet mand efter kampen: “Det gør jo ikke betingelserne lettere, at vi bliver reduceret til 10 mand allerede inden pausen, men ellers var jeg ganske godt tilfreds med de første 45 minutter, hvor uafgjort ved pausen ikke havde været urimeligt. De sidste 45 minutter giver vi alt for meget væk defensivt, hvor det virker, som om aftalerne i den bagerste kæde ikke er afstemt. I den anden ende får vi heller ikke skabt alverden, så sejren til fynboerne kan der ikke pilles ved”.

“Hjemmeholdet var ikke bedre end vi havde regnet med, men flere af de rutinerede spillere underpræsterede i dag, og så kan vi tabe til alle i rækken”, sluttede cheftræneren.

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor modstanderen på Sydbank Stadion er B1913.             

Matchfacts B1909-Varde IF:

Resultat: 4-1 (1-0)

1-0 Christoffer Kirud (5.)

Udvisning Simon Olesen (37.)

2-0 Jakob Tonnesen (60.)

3-0 Bekir Demirovic (62.)

3-1 Simon Matras (75. str.)

4-1 Jonas Lund (80. str.)

Dommer: Hans Henrik Hoite Hansen

Varde: Lasse T. Kristiansen – Kasper Køhlert, Victor Wagner, Bogi Høgnason Eriksen (66. Mathias van Beest) – Simon Jelstrup (66. Søren Hermansen), Simon Olesen, Mads Bonnén (66. Christian Hassing), Lasse Holm, Jonas Borgen Dahl – Niclas Holm, Simon Matras.

Advarsler Varde: Simon Olesen (32. og 37.), Simon Jelstrup (58.) og Lasse T. Kristiansen (79.)

Advarsler B1909:  Jakob Tonnesen (19.) og Marco Berthelsen (75.)

 

Den 9. Oktober 2021 af Ejgil Gammelgaard